Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting pechstroken Verbindingslaan nabij op- en afrittencomplex E313 in Diepenbeek

Herinrichting pechstroken Verbindingslaan nabij op- en afrittencomplex E313 in Diepenbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 23 oktober 2023 een 3-tal weken aan de pechstroken op de Verbindingslaan, nabij de kruising met het op- en afrittencomplex 30 in Diepenbeek. De stroken worden heringericht om kortparkeren tegen te gaan en de verkeersveiligheid ter hoogte van het tankstation en de carpoolparking te verhogen. De aannemer werkt buiten de spitsuren, tussen 9 en 15 uur. Zo blijft de hinder voor het verkeer beperkt. 

Bredere schuwstrook tussen rijweg en fietspaden en anti-parkeerpalen

De pechstroken tussen het snelwegcomplex en de Watertorenstraat/Dooistraat worden frequent gebruikt als kortparkeerplaats door zwaar en groot transport. Dat hindert de zichtbaarheid voor uitgaand verkeer aan het tankstation en de carpoolparking. 

Om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers op deze locatie - die overigens op de dynamische lijst van gevaarlijke punten staat - te verbeteren, volgt een herinrichting van de pechstroken. Ook de aangepaste snelheidsbeperking naar 70 km/uur maakt deel uit van deze ingreep.

De fietspaden rijrichting Diepenbeek worden waar mogelijk verbreed tot 2 meter en meer naar buiten gelegd. Tussen de rijweg en het fietspad komen bijkomende reflecterende kokers die de scheiding duidelijk aangeven en wildparkeren tegengaan. Zo komt er in die zone meer afstand tussen auto- en fietsverkeer.

De berm vlak voor het tankstation wordt vergroend en aan de overkant komen plooibakens op de pechstrook. In de nacht van 2 november gebeuren er ‘s nachts plaatselijke asfaltwerken in de werfzone. Dat kan enige geluidshinder met zich meebrengen.

Om het tekort aan vrachtwagenparkings aan te pakken wordt er eveneens gewerkt aan een uitbreiding van de snelwegparkings in Diepenbeek. Aan beide zijden van de E313 zal er naast parkeerruimte voor personenwagens ook ruimte zijn voor 3 bussen, 43 vrachtwagens en 3 langere of zwaardere transporten.

Minderhinder-maatregelen: aangepaste rijstroken, vertraagde snelheid

Verkeer op de Verbindingslaan blijft in beide richtingen mogelijk over aangepaste rijstroken aan een vertraagde snelheid. Fietsers worden rond de werfzone geleid.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.

 

Alle info over deze werken