Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N35f

Actuele hinder

Tot begin maart 2024 werkt de aannemer in fase 2: er wordt een rotonde op de Kaaskerkestraat aangelegd, samen met een deel van de omleidingsweg (tot aan de Vlavaart). Voor het verkeer zal er de volgende hinder zijn.

Hinder voor fietsers

  • Fietsers kunnen voorbij de werfzone in beide richtingen.

Hinder voor openbaar vervoer

  • De bussen van lijnen 24, 32 en 41 volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner of de app van De Lijn vindt u actuele informatie over de hinder.
  • Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief op maat over uw lijn.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

  • Vrachtverkeer (vanaf 3,5 ton) uitgezonderd plaatselijk verkeer en werfverkeer, van en naar de E40 volgt een omleiding via de Admiraal Ronarchstraat, de Oostendestraat en de Diksmuidestraat (N369) om de E40 te bereiken. Deze omleiding geldt in beide richtingen.
  • Verkeer vanuit Veurne naar Diksmuide rijdt via de Dodengangstraat en IJzerdijk tot aan het kruispunt met de Kaaskerkestraat (N35).
    • Dubbelrichtingsverkeer op de Dodengangstraat blijft tijdens de werken mogelijk tussen de Kaaskerkestraat en het kruispunt met IJzerdijk. Let wel, de straat is smal.
  • Verkeer vanuit Diksmuide naar Veurne rijdt voorbij de werfzone. Tijdens de zomermaanden (van 1 juli tot 31 augustus) zal verkeer van en naar Veurne is beide richtingen mogelijk zijn, daarna geldt de huidige omleiding met enkel doorgang richting Veurne.

Verkeershinder fase 3 zeer beperkt

Vanaf 2 mei 2023 start ook fase 3 op, tussen de Cardijnlaan en de Woumenweg. De eerste maanden zullen deze werken nauwelijks hinder veroorzaken. 

Vanaf 6 november 2023 starten er werken aan de bestaande rotonde Cardijnlaan. De eerste fase duurt tot 8 januari 2024. De tweede fase start vervolgens op en duurt tot begin mei 2024. Tijdens de werken blijft de rotonde langs 1 kant toegankelijk voor het verkeer.