Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan drinkwaternet en weginrichting in Worteldorp

Werken aan drinkwaternet en weginrichting in Worteldorp

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N124

Vanaf 1 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met Pidpa ingrepen uit in Worteldorp (N124). Pidpa past het drinkwaternet aan, waarna AWV de volledige rijbaan vernieuwt. De werken duren in totaal vier maanden, tot begin december. Gedurende die periode geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

Wat en waarom?

Aanpassingen aan drinkwaternet en vernieuwing rijbaan

In samenwerking met waterbedrijf Pidpa voeren we aanpassingen uit in Worteldorp, van Polder tot en met het kruispunt met de Sint-Janstraat. Pidpa vernieuwt hierbij een deel van het drinkwaternet. Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verhogen, vernieuwen we vervolgens de rijbaan in beide richtingen. Daarnaast vormen we bushaltes ‘Worteldorp’ om tot toegankelijke haltes. Zo kunnen rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Wortel werfzone

Overzicht van de werfzone.

Timing en impact?

Werken tot begin december, omleiding voorzien

Pidpa voert haar werken uit van dinsdag 1 augustus tot eind oktober. Volgens de huidige planning werkt AWV vanaf maandag 6 november aan de weginrichting. De werkzaamheden eindigen begin december. Gedurende de volledige periode van de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk op de N124. Er geldt een omleiding via de N131 in Merksplas – N14 in Rijkevorsel – Hoogstraten. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde de werfzone passeren.

N124 Wortel omleiding

De verkeerssituatie tijdens de werken in Worteldorp.