Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan drinkwaternet en weginrichting in Worteldorp

Werken aan drinkwaternet en weginrichting in Worteldorp

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N124

Vanaf 1 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met Pidpa ingrepen uit in Worteldorp (N124). Pidpa past het drinkwaternet aan, waarna AWV de volledige rijbaan vernieuwt. De werken duren tot en met 21 december. Gedurende die periode geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

Wat en waarom?

Aanpassingen aan drinkwaternet en vernieuwing rijbaan

In samenwerking met waterbedrijf Pidpa voeren we aanpassingen uit in Worteldorp, van Polder tot en met het kruispunt met de Sint-Janstraat. Pidpa vernieuwt hierbij een deel van het drinkwaternet. Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verhogen, vernieuwen we vervolgens de rijbaan in beide richtingen. Daarnaast vormen we bushaltes ‘Worteldorp’ om tot toegankelijke haltes. Zo kunnen rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Wortel werfzone

Overzicht van de werfzone.

Timing en impact?

Werken tot 21 december, omleiding voorzien

Pidpa voerde haar werken uit van dinsdag 1 augustus tot eind oktober. AWV werkt vanaf maandag 6 november aan de weginrichting. De werkzaamheden duren tot en met donderdag 21 december. Gedurende de volledige periode van de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk op de N124. Er geldt een omleiding via de N131 in Merksplas – N14 in Rijkevorsel – Hoogstraten. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding tot en met dinsdag 19 december. Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde de werfzone passeren.

N124 Wortel omleiding

De verkeerssituatie tijdens de werken in Worteldorp.

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden.