Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervangen brug Kortemansstraat/Jozef Mertensstraat

Vervangen brug Kortemansstraat/Jozef Mertensstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E40

Wat en waarom?

Brug toe aan vervanging

Wegen en Verkeer vervangt de brug van de Kortemansstraat/Jozef Mertensstraat door een volledig nieuw exemplaar. De huidige brug is verouderd en toe aan vervanging. Daarom wordt de brug volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd.

Nieuwe brug geschikt voor aanleg spitsstrook

In de toekomst legt Wegen en Verkeer een spitsstrook aan tussen Groot-Bijgaarden en Ternat. De huidige brug van de Kortemansstraat/ Jozef Mertensstraat is niet geschikt voor deze spitsstrook. Daarvoor staan de pijlers te dicht bij de as van de weg. De pijlers van de nieuwe brug staan verder uit elkaar. Zo is er voldoende ruimte voor de spitsstrook.

 

Kortemansstraat brug over E40

De huidige brug over de E40. (c) Google Maps.

Voetpaden afgescheiden van de rijweg

De nieuwe brug telt net als vandaag twee rijstroken en voetpaden aan beide kanten. De voetgangers worden in de toekomst afgescheiden van het autoverkeer door een rood-witte stootband zoals op de foto hiernaast.

 

Stootbanden brug voetgangers

Timing en impact?

Timing werken nog niet gekend

Het vervangen van deze brug zal in totaal ongeveer een half jaar duren. Volgens de huidige planning zullen de werken in de zomer van 2024 (niet in het voorjaar, zoals hier eerder stond te lezen) gebeuren. 
 

Zodra het ontwerp van de brug afgewerkt is en we meer weten over de timing van de werken en de impact op het verkeer, leest u er meer over op deze webpagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier