Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervangen bestaande verlichting door LED-verlichting op verkeersknooppunt Sint-Stevens-Woluwe

Vervangen bestaande verlichting door LED-verlichting op verkeersknooppunt Sint-Stevens-Woluwe

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40
R0

UPDATE 14/05/'20: de werken in de verbindingslus vanuit Leuven (E40) richting binnen- en buitenring (R0) werden afgelopen nacht afgerond. Door de gunstige werkomstandigheden en het weinig verkeer is dat een week sneller dan bij de start voorzien werd. Vanaf vandaag zal het verkeer dat richting Charleroi/Namen of Gent/Antwerpen wil rijden vanuit Leuven 's avonds en 's nachts niet langer moeten omrijden en weer normaal verlopen. In een laatste fase van de overkoepelende werken, hervat de aannemer volgende week maandag 18 mei de werken in de verbindingslus voor het verkeer dat vanop de binnenring richting E40 (Leuven of Brussel) wil rijden. Hier was de aannemer eerder in maart, voor de coronacrisis, gestart maar deze werken werden toen tijdelijk stilgelegd om aan de drukkere verbindingslus vanuit Leuven te kunnen starten. Er zal drie avonden/nachten (vanaf 20u tot 5u 's morgens) een omleiding worden ingesteld via het op- en afrittencomplex in Wezembeek-Oppem (nr. 2). Onder het tabblad 'Actuele hinder' vindt u een verduidelijkende omleidingskaart. Als alles volgens planning verloopt, worden de werken op donderdagmorgen 21 mei afgerond. 

 

Wat en waarom?

Duurzame LED-verlichting op complex Sint-Stevens-Woluwe en langs de E40 in Kraainem en Zaventem

Een aannemer vernieuwt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer de wegverlichting langs de E40, meerbepaald tussen de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het op- en afrittencomplex van Sterrebeek, een stuk van vijf km lang. Het afgelopen jaar heeft Wegen en Verkeer in heel Vlaanderen 2500 LED-armaturen geplaatst langs de Vlaamse autosnelwegen. Na de R4 in Gent, de E40 in Brugge, de E313 en de E314 in Lummen en een hele resem andere locaties, is nu ook de E40 in Kraainem en Zaventem aan de beurt. In Kraainem en Zaventem gaat het over in totaal 340 nieuwe, energiezuinige LED-lampen die geïnstalleerd zullen worden. In heel Vlaanderen zullen er tegen het einde van dit jaar 4000 nieuwe LED-lampen hangen langs de snelwegen. Zo is Wegen en Verkeer weer een stap dichter bij de doelstelling om de komende jaren 22.000 nieuwe LED-installaties te plaatsen. 

Timing en impact?

Zes maanden nachtelijke werken op verkeersknooppunt

De hele operatie langs de E40 zal ongeveer zes maanden duren. De aannemer zal ‘s avonds en ‘s nachts werken om het verkeer niet te hinderen. In een eerste fase, vanaf 21 oktober, wordt er gewerkt vanaf de grens met het Brussels gewest, in de rijrichting van Leuven. Er wordt gewerkt met een mobiele werf, dus het verkeer zal weinig hinder ondervinden. De aannemer begint telkens om 21u en zal doorwerken tot 5u of 6u (afhankelijk van de verbindingslus waarin er gewerkt wordt), zodat het spitsverkeer geen bijkomende hinder ondervindt.