Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing twee bruggen in Erpe-Mere

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40

Wat en waarom?

Grootschalige renovatie van twee bruggen in en over de E40 

Vlaanderen engageert zich om verouderde bruggen, tunnels en keermuren te herstellen en te vervangen. De brug van de E40 over de spoorlijn Brussel-Oostende en de brug in de Merestraat over de E40 in Erpe-Mere dateren van de jaren ‘50 en zijn opgenomen op de lijst van prioritaire Vlaamse kunstwerken. Dat is een lijst van bruggen, tunnels en keermuren die matige tot zeer ernstige mankementen vertonen. Om de veiligheid van de trein- en weggebruikers op één van de drukste treinverbindingen en snelwegen te garanderen, vernieuwt Wegen en Verkeer deze twee bruggen in Erpe-Mere.

Timing en impact?

Werken van juli 2022 tot zomer 2024

We voeren de vernieuwing van de bruggen uit tussen 4 juli 2022 en de zomer van 2024. We pakken de werken aan in verschillende fasen om de hinder voor treinreizigers, doorgaand verkeer, bedrijven en buurtbewoners zo veel mogelijk te beperken.

Gedurende de werken rijdt het verkeer van de E40 steeds via versmalde rijstroken. De lokale weg Lange Ommegangstraat gebruiken we als tijdelijke rijweg. Hiertoe en voor de vervanging van de brug Merestraat over de E40 worden de Lange Ommegangstraat, Blauwenbergstraat en Merestraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer.  Hierdoor volgt lokaal verkeer van deze straten een omleiding.