Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing Meldertsebaan tussen rotonde Grote Baan en Geeneindestraat

Vernieuwing Meldertsebaan tussen rotonde Grote Baan en Geeneindestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N725

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Lummen en rioolbeheerder Fluvius gaan de Meldertsebaan in Lummen verder vernieuwen. Vanaf het kruispunt van de Geeneindestraat tot aan de rotonde met de Grote Baan komen er aan weerszijden vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Fluvius legt gescheiden riolering aan. De werken zijn de 4de fase van de fietsvriendelijke vernieuwing tussen Lummen en Diest.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid

AWV vernieuwt op de lange termijn de volledige N725 Meldertsebaan, Dikke Eikstraat en Blanklaarstraat tussen Lummen-centrum en Diest. De focus ligt op meer verkeersveiligheid, in het bijzonder voor fietsers. Samen met de partners, het gemeentebestuur van Lummen en rioolbeheerder, worden gelijktijdig aangrenzende gemeentewegen vernieuwd en een modern rioleringsstelsel aangelegd. 

De doortocht Meldert, de rotonde met de Grote baan en de vernieuwing van de Blanklaarstraat zijn volledig afgerond. De volgende stap is het stuk van de Meldertsebaan tussen de rotonde en de Geeneindestraat met: 

  • veilige en vrijliggende fietspaden
  • een nieuw wegdek 
  •  gescheiden rioleringsstelsel ter hoogte van de bebouwing.

Klik om de afbeelding te vergroten. 

Timing en impact?

Voorbereidende werken vermoedelijk in voorjaar 2023

Voor de nieuwe weginrichting moet AWV het openbaar domein verbreden. Dit betekent dat stukken privédomein moeten worden verworven door het Vlaams Gewest. De gesprekken met de eigenaars van de betrokken percelen zijn lopende. 

De omgevingsvergunning werd afgeleverd. Verwacht wordt in het voorjaar van 2023 te starten met de voorbereidende werken.

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

contactformulier