Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N4

Tot eind oktober: richting Jezus-Eik open voor verkeer, omleiding richting Overijse voor doorgaand/zwaar verkeer

Het principe van de werken blijft tot eind oktober hetzelfde:

  • Voetgangers en fietsers kunnen bij elke fase aan de overkant van de straat hun weg verder zetten. 
  • Richting Jezus-Eik kan het verkeer steeds doorrijden op de Brusselsesteenweg (N4) tijdens de volledige duur van de werken. Dus ook als de fase van kant veranderd. Bestemmingsverkeer richting Overijse centrum kan telkens tot aan de werfzone blijven rijden.
  • Doorgaand en zwaar verkeer dat richting Overijse centrum wil rijden, volgt tot eind oktober een omleiding via de snelweg E411 en de Terhulpensesteenweg (N253).
  • Openbaar vervoer: De buslijnen 341, 344, 348, 349, 543 en 547 die richting centrum Overijse rijden zullen hinder ondervinden. In deze laatste fase worden de bushaltes Louis Gunsstraat en Hengstenberg richting Brussel niet bediend en vervangen door een tijdelijke halte verderop de Brusselsesteenweg nr 546b ter hoogte van de kapper. Klanten informeren zich daarom best via de routeplanner van De Lijn voor alle aanpassing op hun route: www.delijn.be/nl/routeplanner.

3 weken werken in zone tussen kruispunten met Marnixlaan en Graaf Joseph de Meeusstraat

De werken binnen deze laatste zone starten op woensdag 19 oktober (7u.) en duren in de huidige planning tot en met vrijdag 28 oktober. Een fase duurt tussen de 6 à 9 werkdagen. 

Fase 6 vanaf woensdag 19 oktober: tussen kruispunt met Marnixlaan en Graaf Joseph de Meeusstraat: kant EVEN huisnummers - richting Brussel

Opfrisbeurt voor alle markeringen over de gehele werfzone

Alle markeringen op de Brusselsesteenweg, waaronder de zebrapaden en de overgangen aan kruispunten van de fietspaden krijgen een opfrisbeurt. De markeringswerken starten al op tijdens deze laatste fase binnen de afgewerkte zones. Indien nodig worden er nog laatste markeringen uitgevoerd na de herfstvakantie. Deze werken worden met een mobiele werf uitgevoerd en brengen beperkte hinder met zich mee.

Bediening haltes De Lijn

Graag wijzen wij klanten van De Lijn erop dat  de haltes van de verschillende buslijnen richting Jezus-Eik/Brussel nog steeds bediend worden, tenzij er een bushalte midden in de werfzone valt. De Lijn wil echter voor de haltes die richting Overijse rijden een eenduidige omleiding aangeven, omdat de werfzones zich om de 14 dagen verplaatsen en het onmogelijk is om telkens de omleiding voor de richting van Overijse hieraan aan te passen. Wij vragen reizigers begrip hiervoor. 

Voor schoolgaande kinderen/jongeren betekent dit concreet dat ze - enkel na schooltijd - moeten afstappen aan de enige tijdelijke halte 'Brug Autobaan' en van daaruit hun weg naar huis te voet of met de fiets moeten afleggen. We kunnen jammer genoeg door de werken niet de bussen tot aan elke halte richting centrum Overijse laten rijden. We weten dat dit voor iedereen een inspanning vraagt, maar vragen ook uw begrip voor de haalbaarheid qua organisatie voor De Lijn.
De werken moeten nu eenmaal gebeuren en er blijft al 1 rijrichting open naar Jezus-Eik voor alle verkeer.

Deze omleiding en tijdelijke afstaphalte voor busverkeer richting Overijse zal dan ook tot het einde van de werken worden aangehouden. In het beste geval - als het weer zoals nu vrij droog blijft - kan de planning goed aangehouden worden en kan het zijn dat de werken bv een week vroeger gedaan zijn. De aannemer probeert alvast hier werk van te maken, maar asfalteringswerken zijn nu eenmaal ook afhankelijk van de weersomstandigheden.