Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen Zandstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N403

De riolering onder de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas is toe aan vernieuwing. Omdat de weg bij rioleringswerken volledig moet opengelegd worden, zijn die werken de ideale gelegenheid om ook de weg zelf te vernieuwen. Samen met Aquafin en de gemeente Sint-Gillis-Waas zal het Agentschap Wegen en Verkeer de Zandstraat daarom onder handen nemen.

Wat en waarom?

Wat gaan we doen?

De Zandstraat is op dit moment geen comfortabele weg. Het wegdek is versleten, de fietspaden zijn te smal en liggen vlak naast een rijweg waar het verkeer zich niet altijd aan de snelheidsbeperking houdt, … Dat kan beter. Daarom vernieuwen we de weg van de Vlasrootstraat in Kemzeke tot de Vosdreef in Sint-Pauwels. Tegelijk maken we de weg veiliger voor alle weggebruikers. Meer details kan je hier terugvinden.

Werfzone - Zandstraat

Werfzone - Zandstraat 

Timing en impact?

Timing

Voor de werken starten moeten we nog een aantal stappen zetten. Zo zijn er voor het uitvoeren van de werken een aantal grondinnames nodig. De eigenaars van gronden die (deels) onteigend worden, werden hierover al gecontacteerd. Daarnaast moeten we voor deze werken een omgevingsvergunning aanvragen. Van zodra de omgevingsvergunning is goedgekeurd kunnen de werken worden aanbesteed en kan er een aannemer gezocht worden voor het uitvoeren van de werken.

De werken starten ten vroegste in 2024.