Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen van geluidsschermen

Vernieuwen van geluidsschermen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E411

In de zomer van 2020, voorafgaand aan de werken in Jezus-Eik, zal Wegen en Verkeer nieuwe geluidsschermen plaatsen langs de Brusselse ring (R0) in Wezembeek-Oppem en Kraainem. Mogelijk zullen de werken in Wezembeek-Oppem en Kraainem nog niet volledig afgerond zijn als de aannemer start in Jezus-Eik. Zodra er een gedetailleerde timing van de twee werven is, zal Wegen en Verkeer dat melden op de website. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt verouderde geluidsschermen langs de E411 in Jezus-Eik. Er worden ook nieuwe geluidsschermen geplaatst. In totaal wordt er 1,5 kilometer aan geluidsschermen vernieuwd langs de E411, tussen de brug ter hoogte van de Kersenbomenlaan en de brug ter hoogte van de Esdoornenlaan, in beide richtingen.

Wat en waarom?

Verouderde en beschadigde geluidsschermen

De bestaande geluidsschermen langs de E411 in Jezus-Eik zijn verouderd. De schermen zijn op verschillende plaatsen beschadigd en versleten.

De vernieuwing is goed voor een investering van ongeveer 3 miljoen euro. Het gemeentebestuur van Overijse betaalt 150.000 euro van dat bedrag. Zo komen er niet alleen meer schermen langs de E411, de schermen zelf zullen ook hoger zijn. Op deze manier wordt de huidige oppervlakte aan geluidsschermen ruim verdubbeld. 

In totaal vernieuwt Wegen en Verkeer 1,5 kilometer aan geluidsschermen langs de E411, tussen de brug ter hoogte van de Kersenbomenlaan en de brug ter hoogte van de Esdoornenlaan, in beide richtingen.

Wegen en Verkeer vernieuwt verouderde geluidsschermen langs de E411, tussen de brug ter hoogte van de Kersenbomenlaan en de brug ter hoogte van de Esdoornenlaan

Timing en impact?

Exacte timing nog niet bekend

Volgens de huidige planning starten de werken in het najaar van 2020. Zodra een exacte timing bekend is, zullen we dit communiceren via deze webpagina.