Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen geluidsschermen langs E40 in Bertem

Vernieuwen geluidsschermen langs E40 in Bertem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Plaats

Weg

E40

Update 30/9/2022: De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer langs de E40 in Bertem zitten er bijna op. De afgelopen weken werd al 500 meter nieuwe geluidsschermen geplaatst. Tot half oktober werkt de aannemer nog de schermen af ter hoogte van het woonzorgcentrum. Het inschuiven van de laatste 200m blokken van geluidsschermen gebeurt achter de bomenrij en veroorzaakt geen hinder op de snelweg.  De nieuwe schermen zijn niet alleen anderhalve meter hoger, er staan ook meer schermen dan vroeger. Als alles afgewerkt is half oktober, zijn er 700m nieuwe geluidsschermen langsheen de E40 geplaatst. > Bekijk dronebeelden van de werken.

Wat en waarom?

Nieuwe schermen naast de snelweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 4 augustus de geluidsschermen langs de E40 in Bertem. De bestaande schermen langs de weghelft richting Brussel, tussen het complex van Heverlee en de afrit Bertem, worden allemaal vernieuwd. Daarnaast plaatsen we ook 300 meter aan extra schermen, in de richting van de verkeerswisselaar in Heverlee.

Timing en impact?

Verkeershinder voor ochtend- en avondspits E40 Luik - Brussel 

Om de werken veilig te kunnen uitvoeren, zal de aannemer rijstroken moeten versmallen. Het verkeer dat vanuit Tienen / Luik komt en in de rijrichting van Brussel rijdt, zal net voor het knooppunt van Heverlee van twee rijstroken naar een versmalde rijstrook geleid worden. Die vermindering in capaciteit zal vooral tijdens de ochtendspits ernstige hinder veroorzaken. Ook op de andere weghelft, richting Luik, wordt de weg versmald. Daar zullen bestuurders over drie i.p.v. vier rijstroken beschikken. Wegen en Verkeer zal voorafgaand aan de werken de weggebruiker regelmatig waarschuwen via haar sociale media en uiteraard ook via de dynamische tekstborden op de E40. 

Afrit 22 Bertem van snelweg E40 wordt 4 dagen afgesloten

Van donderdagochtend  4 augustus tot zondagavond 7 augustus is de afrit nr. 22 van Bertem afgesloten. Dit is noodzakelijk om de oude geluidsschermen van de bouwwerf tot op de werkplaats te brengen en ander materiaal aan te voeren. 

  • Het verkeer op de E40 komende van Luik volgt een omleiding via de E314, de Koning Boudewijnlaan (N264), de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Tervuursesteenweg (N3).
  • Het verkeer komende van de E314 wordt eveneens via de Koning Boudewijnlaan (N264), de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Tervuursesteenweg (N3) omgeleid.

Meer weten?

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website