Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde fietspaden langs Brugseweg

Vernieuwde fietspaden langs Brugseweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N313

Wat en waarom?

Herstel fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt de fietspaden langs de Brugseweg (N313) in Langemark. Zo worden de fietspaden veiliger en comfortabeler. 

Zes zones

De werken vinden plaats in verschillende zones langs de Brugseweg. Op twee zones wordt het betonnen fietspad in beide richtingen opgebroken en opnieuw aangelegd in asfalt. Het fietspad wordt er ook verbreed tot 1,75 meter. Dit gebeurt in volgende zones:

  • Zone 1: tussen het kruispunt met de Wijngaardstraat en de bebouwde kom van Sint-Juliaan, in de richting van Westrozebeke.
  • Zone 3: tussen de bebouwde kom van Sint-Juliaan en de Zonnebekestraat, in de richting van Westrozebeke.

In één zone wordt het betonnen fietspad in slechts één richting opgebroken en opnieuw aangelegd in asfalt. Het fietspad wordt er niet verbreed. Dit gebeurt in: 

  • Zone 5: tussen de Zonnebekestraat tot aan de bebouwde kom van Poelkapelle, in de richting van Poelkapelle.

Op drie andere locaties blijft het bestaande betonnen fietspad behouden, maar worden plaatselijk enkele kleine ingrepen uitgevoerd op slechte plaatsen. Dit is het geval in volgende zones:

  • Zone 2: tussen het kruispunt met de Wijngaardstraat en de bebouwde kom van Sint-Juliaan, in de richting van Ieper.
  • Zone 4: tussen de bebouwde kom van Sint-Juliaan en de Zonnebekestraat, in de richting van Ieper.
  • Zone 6: tussen de Zonnebekestraat tot aan de bebouwde kom van Poelkapelle, in de richting van Ieper.

Langs de Brugseweg wordt het fietspad opnieuw aangelegd met asfalt en verbreed tot 1,75 meter.

Timing en impact?

Werken van oktober 2022 tot najaar 2023

Tijdens de werken kan het verkeer voorbij de werfzone rijden via tijdelijke verkeerslichten. Elke rijrichting rijdt om de beurt voorbij de werfzone. De werken zullen in zes fases worden uitgevoerd. De werken zijn gestart op maandag 10 oktober 2022.

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken langs de Hoefijzerlaan worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.