Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoogd perron voor bushalte Sint-Martinusschool en omvormen van 3 zebrapaden naar asfaltverharding voor fietspad

Verhoogd perron voor bushalte Sint-Martinusschool en omvormen van 3 zebrapaden naar asfaltverharding voor fietspad

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N4

Wat en waarom?

Aanpassen perron bushalte Sint-Martinusschool en zebrapaden

Op de Brusselsesteenweg (N4) in Overijse ter hoogte van bushalte ‘Sint Martinusschool’ rijrichting Jezus-Eik, leggen we een verhoogd busperron aan waarbij de bus in de toekomst op de rijweg stopt. De oude haltehavens gaan deel uitmaken van het fietspad dat vernieuwd wordt vanaf 29 augustus. Daardoor ligt het fietspad ook achter de bushalte, zodat er geen conflicten meer zijn tussen busreizigers en voetgangers. Na de werken is de bushalte toegankelijker en verloopt het busverkeer stipter, vlotter en veiliger, doordat de bus niet meer in en uit de haltehaven moet manoeuvreren.

Ter hoogte van zijstraten Solheide, Losweg en Kokstraat breken we het bestaande zebrapad in klinkers op en plaatsen we nieuwe onderlaag en bovenlaag asfalt. Ook dit is voorbereidend werk op de vernieuwing van de enkelrichtingsfietspaden vanaf eind augustus aan beide zijden van de Brusselsesteenweg.

Timing en impact?

Welke hinder is er voor weggebruikers?

  • Voetgangers: kunnen langsheen de werfzone door
  • Fietsers: stappen ter hoogte van de werfzone even af en gaan met fiets aan de hand voorbij de werfzone
  • Openbaar vervoer: voor de buslijnen 341, 344, 348, 349, 543, 547, 549, 553, 830 kan er een aangepaste regeling zijn. Raadpleeg daarom voor vertrek de routeplanner van De Lijn.
  • Autoverkeer: kunnen via tijdelijke lichten om de beurt langsheen de werfzone rijden 

    Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst op de Brusselsesteenweg en in de zijstraat ‘Schavei’

Blijven de inritten van woningen bereikbaar tijdens de werken?

  • De inritten van huisnummers 160, 162 en 164 zullen tijdens de aanleg van de verhoogde bushalte enkele dagen geen toegang hebben tot hun inrit. De aannemer verwittigd de bewoners tijdig en zorgt voor een zo kort mogelijke periode van hinder.
  • Na het verwijderen van de zebrapaden in klinkers ter hoogte van de zijstraten, wordt het asfalt over de volledige breedte van de zijstraat aangebracht. Asfalt heeft een aantal uren afkoelingstijd nodig. Voor de bewoners van Solheide en Losweg geldt een tijdelijke omleiding via de Korenarenstraat.
    Voor de bewoners van de Kokstraat is er geen omleiding mogelijk. De aannemer zal tijdig komen aanbellen en vragen of men tijdelijk de wagen ergens anders kan parkeren vooraleer het asfalt wordt aangelegd.

Bewonersbrief die binnen de werfzone bedeeld wordt