Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsmaatregelen op Leuvensesteenweg tussen Aarschotsebaan en bebouwde kom

Veiligheidsmaatregelen op Leuvensesteenweg tussen Aarschotsebaan en bebouwde kom

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N3

UPDATE 20/10/2020: De tijdelijke borden 50 km/u werden op 20 oktober 2020 geplaatst. Op deze webpagina geven wij zo snel mogelijk in 2021 mee wanneer de andere extra maatregelen op korte termijn kunnen uitgevoerd worden.

 

 

Wat en waarom?

Extra veiligheidsmaatregelen op korte termijn 

Wegen en Verkeer plaatste tijdelijke borden op de Leuvensesteenweg om de snelheid er terug te brengen tot 50/u. Daarnaast plannen we in samenwerking met de gemeente Boutersem in 2021 nog enkele andere veiligheidsmaatregelen. 

  • Nieuwe bushaltes: De bussen van haltes ‘Boutersem Eksterstraat’ en ‘Boutersem Jagershof’ stoppen in de toekomst op de rijweg. Het verhoogde busperron maakt het instappen voor iedereen een stuk comfortabeler en toegankelijker. Het fietspad wordt achter de bushalte omgeleid, zodat er geen conflicten meer zijn tussen fietsers en klanten van De Lijn die aan de halte uitstappen. Ook bussen kruisen in de toekomst het fietspad niet meer om de haltehaven te bereiken.
     
  • Middenberm ter hoogte van Aarschotsebaan: Ook wordt een deel van de linker afslagstrook ter hoogte van de Aarschotsebaan vervangen door een middenberm. Voetgangers en fietsers kunnen de  Leuvensesteenweg (N3) in twee keer oversteken, dankzij het rustpunt in het midden. 

Grondige herinrichting op lange termijn

Op langere termijn plant Wegen en Verkeer een grondige herinrichting van de steenweg. Het ontwerp van dit deel van de herinrichting is opgestart. We voorzien onder andere vrijliggende fietspaden en een veilige omgeving, waar we de snelheid opnieuw kunnen verhogen tot 70 km/u.

Timing en impact?

Nog geen concrete timing

De ingrepen hierboven worden momenteel door Wegen en Verkeer in detail uitgewerkt. Nadien wordt er een aannemer aangesteld die in 2021 de werken aan de bushaltes en de middenberm zal uitvoeren. Een concrete timing is er nog niet.