Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige oversteekplaatsen met middenbermen op Heppensesteenweg

Veilige oversteekplaatsen met middenbermen op Heppensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Ham

Weg

N141

Wat en waarom?

Verlichte oversteekplaatsen en middenbermen aan Beukenlaan en Pompstraat

AWV werkt aan veiligere oversteekplaatsen op de Heppensesteenweg (N141), ter hoogte van de Beukenlaan en Pompstraat in Ham. De middenbermen worden gedeeltelijk verhard en verder verlengd met markeringen. Zo kunnen fietsers en voetgangers er voortaan in twee bewegingen oversteken en zich veilig in de middenberm opstellen. De oversteekplaatsen worden gelijktijdig voorzien van heldere verlichting boven de weg om de zichtbaarheid te vergroten.

Aangepaste afslagstrook, oversteekplaatsen en aantakking

Verder wordt de afslagstrook op de Heppensteenweg, richting de Beukenlaan, ingekort. Op de Pompstraat en Beukenlaan wordt een korte fietssuggestiestrook aangebracht, richting de oversteekplaats.

De oostelijke oversteekplaats schuift enkele meters op, richting de aansluiting met de Beukenlaan. De westelijke oversteekplaats aan de Pompstraat wordt meer haaks op de Heppensesteenweg ingericht, voor meer overzicht op het kruispunt. De huidige aantakking van de Pompstraat op de gewestweg wordt eveneens aangepast naar een meer rechte aansluiting. 

De zichtbaarheid en veiligheid van schoolgaande kinderen die de gewestweg willen oversteken gaat er door de herinrichting van deze schoolroute sterk op vooruit.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 8 mei en zullen ca. 2 weken duren.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Voetgangers en fietsers worden rond de werfzone geleid. 
  • Doorgaand verkeer op de Torenlaan/Heppensesteenweg richting Heppen wordt vanaf Heldenplein/Kerkhofstraat omgeleid over de Bevrijdingsstraat en Allerheiligenberg. Richting Ham blijft gemotoriseerd verkeer mogelijk aan een verlaagde snelheid van 50 km per uur.
  • Op de Pompstraat en Beukenlaan, richting de kruising met de steenweg, gelden eveneens tijdelijke beperkingen zoals een verplichte rijrichting om de steenweg op te rijden en enkel toegang voor plaatselijk verkeer. 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier