Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietspaden voor Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden

Veilige fietspaden voor Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N722

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Hasseltsesteenweg (N722) in Sint-Truiden gefaseerd vernieuwen: van iets voor de rotonde in Terbiest tot aan de grens met Alken. De focus ligt op veilig fietsverkeer en een opwaardering van het openbaar vervoer. Rioolbeheerder Fluvius gaat gescheiden riolering aanleggen. Ook de N722 in Alken wordt gelijkaardig in fases vernieuwd. Op termijn is de Steenweg tussen Sint-Truiden en Hasselt over bijna 11 kilometer uitgerust met veilige fietspaden. De uitvoering van de werken start in 2023.

Wat en waarom?

Situering en context

Het projectgebied in Sint-Truiden omvat de Hasseltsesteenweg van iets voor de rotonde in Terbiest tot aan de gemeentegrens met Alken, aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede. Het gaat om iets meer dan 5 kilometer.

De volledige projectzone beslaat ook de N722 Hasseltsesteenweg in Alken, tussen de grenzen van Sint-Truiden en Sint-Lambrechts-Herk. De volledige projectzone van de N722 strekt zich daardoor uit over bijna 11 kilometer. 

 

N722 Alken Sint-Truiden overzicht

Doelstellingen

AWV gaat de N722 Hasseltsteenweg/Steenweg in Sint-Truiden en Alken vernieuwen.

  • Meer fietsveiligheid door conforme fietspaden en beveiligde fietsoversteekpunten;
  • Vlottere doorstroming van het openbaar vervoer en toegankelijke bushaltes;
  • Meer veiligheid voor gemotoriseerde weggebruikers door o.a. een aangepast wegprofiel met asverschuiving (poorteffect);
  • Duurzaam waterbeheer via de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel

Timing en impact?

Gefaseerde uitvoering, startdatum tegen einde van de zomer 

De werken worden gefaseerd uitgevoerd om de impact op de omgeving te milderen. Fase 1,  vanaf de rotonde Melveren-centrum tot aan Ecobeton (450 m) start tegen het einde van zomer. Bij 'Het ontwerp' kun je een uitgebreide beschrijving van de werken lezen.