Veilige fietspaden aan rotonde Veldwezelt

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2019 - 2020

UPDATE:
De afbraak van twee hoekwoningen aan de rotonde start eind september 2019. Eerst wordt omzicht het asbesthoudend materiaal verwijderd. Fietsers en voetgangers moeten oversteken naar de overkant van de weg. Autoverkeer kan met momenten slechts beurtelings passeren.

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Lanaken vernieuwen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Eerste stap is de afbraak van twee woningen aan het kruispunt. Het Agentschap Wegen en verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde.

De vernieuwing van de rotonde zit al enkele jaren in de pijplijn, maar de procedures van enkele grondverwervingen zorgden voor enig oponthoud. Deze zitten in de afrondingsfase tegen de zomer van 2019.

De afbraak van twee woningen aan het kruispunt staat in 2019 nog op de planning. Daarna pas komt de nodige ruimte vrij om over te kunnen gaan tot de uitvoering van de werken. Deze zullen dan ongeveer een half jaar in beslag nemen. Na coördinatie met de nutsmaatschappijen kan de startdatum worden bepaald. De werken worden onderverdeeld in fases om de verkeershinder te milderen.  

  • De nutswerken i(voornamelijk n de bermen) zullen ten vroegste in het najaar 2019 starten.
  • De infrastructuurwerken van de heraanleg van de rotonde zullen ten vroegste in het voorjaar 2020 starten.

 

Meer  communicatie met de mensen in de omgeving volgt, wanneer de voorbereidingen vorderen.

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief via de knop op deze webpagina. Zo ontvang je regelmatig nieuws in je mailbox.