Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig fietspad en geleiding voor dieren langs Terhulpensesteenweg

Veilig fietspad en geleiding voor dieren langs Terhulpensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N275

Wat en waarom?

Veilig fietsen tussen Hoeilaart en Brussel

De Terhulpensesteenweg wordt over een afstand van ongeveer 1,3 kilometer heringericht, tussen de Ring rond Brussel (R0) en de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees alles over fietssnelweg F205 op fietssnelwegen.be/F205.

Wat verandert er?

  • Dubbelrichtingsfietspad, ontbrekende schakel fietssnelweg F205 Hoeilaart - Brussel: aan de westkant komt een dubbelrichtingsfietspad van 3 meter breed. Houten vangrails zullen het fietspad afscheiden van de rijweg. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad maakt deel uit van fietssnelweg 'F205' Hoeilaart - Brussel. Lees meer over de fietssnelweg op de website van de vijf Vlaamse provinciebesturen. 
  • Nieuwe rijweg: De verharding van het huidige wegdek en het fietspad wordt opgebroken. Vervolgens wordt de rijweg van de Terhulpensesteenweg opnieuw aangelegd. De rijweg wordt in 'verkanting' aangelegd. Dat wil zeggen dat het water naar één kant van de weg zal afwateren, over twee rijstroken heen
  • Heraanleg bushaltes aan Bundersdreef: Beide bushaltes aan de Bundersdreef worden heraangelegd. De perrons worden verhoogd zodat reizigers gemakkelijk kunnen op- en afstappen. 
  • Geleidingswanden voor overstekende dieren: Aan beide kanten van de weg komen er betonnen geleidingswanden. Die wanden leiden kleine dieren naar de bestaande ecotunnel en naar het toekomstige ecorecreaduct. Zo kunnen dieren onder de weg oversteken naar de andere kant van het bos.
  • Aangepaste verlichting voor vleermuizen: in de houten veiligheidsstootbanden langs het fietspad wordt nieuwe verlichting geplaatst. De armaturen van de nieuwe verlichting worden geïntegreerd in de veiligheidsstootbanden. De verlichting zal okergeel zijn en de armaturen van de verlichting zullen rechtstreeks op het fietspad gericht zijn - dat is beter voor de vele vleermuizen die hier de weg oversteken. Meer informatie over nachtdieren en wegverlichting is hier te vinden. 

De situatie na de werken. Klik op de knop rechtsboven om de afbeelding te vergroten. 

IN KAART

Klik op de knop rechtsboven om de kaart te vergroten.