Overslaan en naar de inhoud gaan

Studie naar herinrichting voor veilige Liersesteenweg

Studie naar herinrichting voor veilige Liersesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N10

Wat en waarom?

Veilige weginrichting en nieuwe riolering voor de Liersesteenweg

Een studiebureau onderzoekt in opdracht van Wegen en Verkeer de herinrichting van de Liersesteenweg (N10) in Begijnendijk, tussen het kruispunt met de Waterstraat en het kruispunt met de Linieberg aan de grens met Heist-op-den-Berg. Een voorontwerp voor het 3 kilometer lange stuk is er op dit moment nog niet. Alleen de doelstellingen van de studie liggen vast:

  • Veilige weginrichting: de inrichting van dit stuk van de Liersesteenweg is niet aangepast aan de normen en het verkeer van vandaag. Vooral de veiligheid voor fietsers en voetgangers laat te wensen over. Wegen en Verkeer onderzoekt hoe de weg zo veilig en efficiënt mogelijk kan worden ingericht. Ook worden nieuwe mogelijke keerbewegingen op de gewestweg bekeken en wordt de doorstroming en verkeerslichtenregeling op de verschillende kruispunten onder de loep genomen.
     
  • Aanleg van een gescheiden riolering: tijdens de herinrichting komt er een gescheiden riolering, waarbij regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Dat is beter voor het milieu en het verlaagt de kans op wateroverlast.

Op de Liersesteenweg tussen het kruispunt met de Kerkstraat en de Puttestraat en ter hoogte van het kruispunt met de Mechelbaan werden in het verleden al verbeteringen aangebracht in het voordeel van de fietsers en/of voetgangers. Ook deze kruispunten worden opnieuw mee opgenomen binnen het geheel van de studie. Bekijk de volledige projectzone op de kaart hieronder en klik op de icoontjes voor meer info. Tip: je kan de kaart uitvergroten via de muis + scrollknop)

Waar staan we nu?

Studiebureau is aangesteld

Voor deze projectstudie is ondertussen een studiebureau aangesteld. Zij maken in een eerste fase een startnota op voor het hele traject. Die startnota bevat mogelijke oplossingen die voor bepaalde knelpunten aangebracht zijn door de gemeente Begijnendijk in samenwerking met Wegen en Verkeer. Omwonenden van het projectgebied ontvangen dit voorjaar nog een brief met de vraag om aan het studiebureau de nodige info en documenten te bezorgen omtrent de perceelsgrenzen van hun eigendom. Het is een van de eerste stappen die het studiebureau onderneemt.

Elk project doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voordat de eerste spadesteek plaatsvindt. U leest er alles over op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier