Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

Renovatie viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

Update 13/07/2023: De aannemer werkt tijdens het bouwverlof door aan de renovatie van de onderkant van het viaduct. In oktober zit de volledige renovatie er helemaal op. Omwonenden ontvangen nog deze bewonersbrief als update voor de werken en de mogelijke geluidshinder door het zandstralen van de metalen liggers tijdens de weekdagen.

Wat en waarom?

Opknapbeurt onderkant snelwegbrug

Wegen en Verkeer renoveert de onderkant van het viaduct van Wilsele van de E314. Zowel de betonnen structuur als de metalen gedeeltes worden vernieuwd of hersteld, zodat het viaduct weer zo goed als nieuw wordt. Zo garanderen we een langere levensduur van het viaduct.

Intensieve en grondige renovatie

De overspanning van de brug is 800 meter lang en bestaat uit betonnen en stalen liggers. Elke ligger van de brug wordt langs de binnen- en buitenkant intensief gerenoveerd. Dat vergt de nodige tijd en flexibele planning. De aannemer werkt met een hangstelling die aan de brug boven het kanaal bevestigd is.

Na bovenkant, nu de onderkant
De afgelopen jaren kreeg de bovenkant van het viaduct al een grondige renovatie. Het wegdek werd overal vernieuwd en in de richting van Limburg werd het viaduct plaatselijk breder gemaakt voor de komst van de spitsstrook.

Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord' een reeks infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven.

Timing en impact?

Aanpak in verschillende fases

De werken aan de onderkant van het viaduct gebeuren in verschillende fases. Er zal dus niet altijd activiteit zijn onder het viaduct. Omdat het viaduct over twee spoorwegen loopt, moet de timing van de werken worden afgestemd met de planning van de NMBS. 

Werken tot oktober 2023

In de huidige planning werkt de aannemer nog tot oktober 2023 de onderkant van de brug af. Om die planning te halen, werkt de aannemer ook door tijdens het bouwverlof. Wegen en Verkeer bedankt omwonenden om nog even geduldig te zijn, als er bij momenten geluidshinder is.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier