Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

Renovatie viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

Wat en waarom?

Opknapbeurt onderkant snelwegbrug

Wegen en Verkeer renoveert de onderkant van het viaduct van Wilsele van de E314. Zowel de betonnen structuur als de metalen gedeeltes worden vernieuwd of hersteld, zodat het viaduct weer zo goed als nieuw wordt. Zo garanderen we een langere levensduur van het viaduct.

Intensieve en grondige renovatie

De overspanning van de brug is 800 meter lang en bestaat uit betonnen en stalen liggers. Elke ligger van de brug wordt langs de binnen- en buitenkant intensief gerenoveerd. Dat vergt de nodige tijd en flexibele planning. De aannemer werkt met een hangstelling die aan de brug boven het kanaal bevestigd is.

Na bovenkant, nu de onderkant
De afgelopen jaren kreeg de bovenkant van het viaduct al een grondige renovatie. Het wegdek werd overal vernieuwd en in de richting van Limburg werd het viaduct plaatselijk breder gemaakt voor de komst van de spitsstrook.

Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord' een reeks infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven.

Timing en impact?

Aanpak in verschillende fases

De werken aan de onderkant van het viaduct gebeuren in verschillende fases. Er zal dus niet altijd activiteit zijn onder het viaduct. Omdat het viaduct over twee spoorwegen loopt, moet de timing van de werken worden afgestemd met de planning van de NMBS. 

Werken met geluidshinder tot eind oktober 2023

In de huidige planning werkt de aannemer nog tot eind oktober 2023 de onderkant van de brug af. Wegen en Verkeer bedankt omwonenden om nog even geduldig te zijn, als er bij momenten geluidshinder is. De aannemer werkt nog tot midden november tijdens weekdagen en op zaterdag aan de laatste fase van de grondige renovatie van het viaduct. De laatste werken gebeuren nu met een hangstelling boven het kanaal zelf. Deze bewonersbrief werd in de onmiddellijke omgeving van de werken bedeeld door de aannemer. De grootste geluidshinder door het zandstralen van de stalen bruggen is dan achter de rug. Wegen en Verkeer bedankt omwonenden om nog even geduldig te zijn, als er bij momenten geluidshinder is.

Laatste verfwerken zonder geluidshinder tot begin december 2023

Tot begin december werkt de aannemer nog het laatste deel af met een beschermende verflaag. Nadien wordt ook het laatste deel van de hangstelling overdag afgebroken.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier