Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie kanaalbrug Sint-Huibrechts-Lille

Renovatie kanaalbrug Sint-Huibrechts-Lille

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N748

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in 2023 renovatiewerken uit aan de brug van de Venderstraat over het kanaal Bocholt – Herentals. De bestaande dekstenen (aan de rand) van de brug maken plaats voor een ter plaatse gestorte randbalk. Ook de waterdichting, de leuningen en de fietspaden worden vernieuwd. De werken duren tot eind november. 

Wat en waarom?

Situering en context 

De brug over het kanaal in Sint-Huibrechts-Lille bevindt zich volgens de Vlaamse categorisering in ‘slechte staat’ (categorie 4). In dat geval dient de beheerder de nodige renovaties uit te voeren, om de veiligheid op lange termijn te waarborgen. 
Bij deze brug zal dit in 2 fases gebeuren. 

Fase 1 in 2023: renovatie waterdichting, randen en fietspaden

De brug ondergaat in 2023 een eerste gedeeltelijke renovatie:

  • De bestaande dekstenen voldoen niet meer aan de huidige normen en worden vervangen door een ter plaatse gestorte betonnen randbalk.
  • Om betonrot in de toekomst te vermijden, vernieuwen we de waterdichting onder de fietspaden. Dit is een zeer secuur en weersafhankelijk werk. 
  • De fietspaden krijgen een nieuwe toplaag asfalt dat zal bijdragen tot meer rijcomfort op de brug.
  • De leuningen worden vernieuwd. 

Fase 2 op lange termijn: verdere renovatie brug

In een volgende fase zal een verdere, grondige renovatie van de brug uitgevoerd moeten worden. Er is nog geen concrete timing of planning voor deze uitvoering.

Timing en impact?

Uitvoering: vanaf half augustus 2023

De werken fase 1 worden uitgevoerd vanaf 16 augustus 2023 en duren zo’n 3 maanden, afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. 

Blijf op de hoogte

Digitale nieuwsbrief

Door uw e-mailadres in te vullen in het oranje kader hierlangs wordt u ingeschreven op de digitale nieuwsbrief van deze werken zodat u al het laatste nieuws meteen in uw mailbox ontvangt. 

Omgevingsmanager 

Niet alleen in de aanloop naar, maar ook tijdens de werken hecht AWV veel belang aan communicatie. Het doet daarvoor een beroep op een omgevingsmanager. Zij is het aanspreekpunt voor de omgeving en informeert hen over de voortgang en fasering. De contactgegevens vindt u onderaan.