Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie 3 onderbruggen E314 (Leuven Noord)

Renovatie 3 onderbruggen E314 (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

E314

UPDATE 28/07/2020: het onderhoud van de onderbruggen is beëindigd. 

Wat en waarom?

Werken aan 'onderbruggen' van de snelweg

In het kader van Leuven Noord renoveert Wegen en Verkeer drie zogenaamde 'onderbruggen' van de E314 in Leuven. Onderbruggen zijn plaatsen waar een weg onder de snelweg doorloopt. Concreet gaat het om de brug aan het Vuntcomplex, de spoorwegbrug Leuven-Aarschot en de brug aan de Pleinstraat in Holsbeek.

 

Onderbruggen E314 Leuven Noord

Wat houden de werken in?

  • In een eerste fase voeren we lokale herstellingen uit aan het beton van de bruggen.
  • Daarna pakken we de waterdichting en de wegverharding bovenop alle bruggen aan, zodat ze opnieuw bestand zijn tegen intensief gebruik.
  • De brug over de spoorlijn Leuven-Aarschot krijgt bovendien nieuwe voegen.
  • Om de verkeersveiligheid te verbeteren, vernieuwen we ook de beveiligingsconstructies in de middenberm en de zijbermenbovenop de drie bruggen. De opstand van de middenberm versmalt, zodat er meer ruimte is voor het verkeer. De leuningen worden vervangen.

Werken aan spoorwegbrug in samenwerking met Infrabel

De renovatiewerken aan de onderbrug van de spoorlijn Leuven-Aarschot voeren we uit in samenwerking met Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur. Hier herstellen we de randbalk aan de onderkant van de brug volgens de criteria van Infrabel.

Onderbruggen Leuven Noord

Een onderbrug van de E314. Met ‘onderbruggen’ bedoelen we de locaties waar een snelweg over een andere weg loopt. Een ‘bovenbrug’ is het omgekeerde: een brug die over de snelweg gaat.

Timing en impact?

Verkeer onder de brug over één weghelft

De werkzaamheden aan de onderbruggen van het Vuntcomplex en de Pleinstraat worden uitgevoerd in fasen. De werfzone neemt telkens één weghelft in onder de brug. Het verkeer op de E314 ondervindt geen hinder van de onderhoudswerken aan de twee bruggen boven de lokale wegen. Voor de werken aan de brug boven de spoorlijn Leuven-Aarschot sluiten we gedurende één weekend één rijstrook op de snelweg lokaal af.