Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud wegdek, veiliger oversteken en meer comfort voor busreizigers op Gentsesteenweg

Onderhoud wegdek, veiliger oversteken en meer comfort voor busreizigers op Gentsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N9

Wat en waarom?

Beter rijcomfort op de Gentsesteenweg

  • Verschillende zones op de Gentsesteenweg (N9) in Asse tussen kruispunt Dendermondsesteenweg (N47) en Asse-Ter-Heide. 
  • Tussen het kruispunt van de Gentsesteenweg met de Dendermondsesteenweg en Asse-Ter-Heide lagen er verschillende slechte betonplaten. Deze zones werden in het voorjaar in verschillende fasen uitgebroken en vernieuwd. 

Omvorming 8 bushaltes met beveiligde oversteekplaatsen later op het jaar

Na de werken aan de betonplaten in het voorjaar worden in de loop van 2021 nog 8 bushaltes binnen dezelfde zone in Asse-ter-Heide omgevormd tot bushaltes met een verhoogd perron. Bij elke bushalte wordt ook een beveiligde fiets- en voetgangersoversteek voorzien en wordt het fietspad achter de bushalte verlegd. Fietsers en klanten van De Lijn kunnen daardoor vlotter en veiliger de Gentsesteenweg oversteken. De vernieuwde betonplaten zullen tijdens deze aanpassingswerken geen schade oplopen en worden ook niet opnieuw opengebroken.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de zones groter te kunnen zien. De betonherstellingen worden in twee fasen uitgevoerd. Oranje en groene zones worden apart hersteld. Indien nodig wordt er met tijdelijke verkeerslichten gewerkt.

Timing en impact?

Vanaf half november werken aan bushaltes

  • Startdatum: huidige planning vanaf half november 2021 tot het einde van het jaar.

Hinder voor weggebruikers

  • De hinder zal voor alle weggebruikers redelijk beperkt zijn. Tijdens de werken wordt er zoveel als mogelijk voor gezorgd dat fietsers veilig kunnen passeren langsheen de werfzone. Doorgaand verkeer zal altijd kunnen doorrijden tijdens de werken op versmalde rijstroken.

Bewonersbrief

Vragen over de werken?

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website