Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden Aarschotsesteenweg

Onderhoud fietspaden Aarschotsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N223

Wat en waarom?

Comfortabel fietsen

Wegen en Verkeer vernieuwt de fietspaden van de Aarschotsesteenweg (N223) in Tienen, van aan het kruispunt Deken Rochettelaan/Kaasweg tot iets voor de Breisemstraat. We vervangen de klinkers door een comfortabel fietspad in asfalt aan beide zijden over een lengte van 1,4 km. Ter hoogte van de zijstraten worden de bruuske overgangen vlak gemaakt en krijgt het fietspad een rode kleur, zodat het beter zichtbaar is.

De fietspaden in klinkers worden vervangen door een comfortabel nieuw fietspad in asfalt.

De fietspaden langs de ring en het eerste stuk van de Aarschotsesteenweg werden al vernieuwd tijdens de grote herinrichting van de Tiense Vesten.

Timing en impact?

Start werken richting Aarschot vanaf 2 mei

Drie weken werken per weghelft

De werken gaan van start op maandag 2 mei en duren ongeveer anderhalve maand, tot midden juni 2022. Eerst werkt de aannemer 3 weken op de weghelft richting Aarschot, daarna is de overkant, de weghelft richting Tienen aan de beurt.

Omleiding via Leuvenselaan voor verkeer richting Tienen

Tijdens de werken wordt de gewestweg in één richting afgesloten. Enkel het verkeer richting Aarschot kan gebruik maken van de Aarschotsesteenweg. Het verkeer richting Tienen moet een omleiding volgen. Die loopt via de Kumtichstraat naar de Leuvenselaan (N3). Voor fietsers is er geen omleiding. Aan één kant van de weg wordt het fietspad ingericht als een dubbelrichtingsfietspad, zodat fietsers veilig voorbij de werken kunnen rijden.

De Kasteelstraat en Krekeldreef worden afgesloten aangezien het fietspad hier glooiend wordt gemaakt en de aannemer de ruimte nodig heeft. De hinder wordt wel zoveel mogelijk beperkt. Er is een lokale omleiding voorzien via de Kasteelstraat - Valkenswaardlaan - Vissenakenstraat - Diestsesteenweg.

De buslijnen 485, 585 en 685 ondervinden ook hinder. Klanten informeren zich best via www.delijn.be/routeplanner om na te gaan welke haltes nog wel bediend worden.

 

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Tienen worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Meer weten?