Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden Aarschotsesteenweg

Onderhoud fietspaden Aarschotsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N223

Wat en waarom?

Comfortabel fietsen

Wegen en Verkeer vernieuwt de fietspaden van de Aarschotsesteenweg (N223) in Tienen, van aan het kruispunt Deken Rochettelaan/Kaasweg tot iets voor de Breisemstraat. We vervangen de klinkers door een comfortabel fietspad in asfalt. Ter hoogte van de zijstraten worden de bruuske overgangen vlak gemaakt en krijgt het fietspad een rode kleur, zodat het beter zichtbaar is.

De bestaande fietspaden in klinkers langs de Aarschotsesteenweg © Google Maps

De fietspaden langs de ring en het eerste stuk van de Aarschotsesteenweg werden al vernieuwd tijdens de grote herinrichting van de Tiense Vesten.

Timing en impact?

Werken in voorjaar 2022

Volgens de huidige planning vinden de werken plaats in het voorjaar van 2022. Zodra we meer weten over de timing en hinder voor het verkeer en omwonenden, leest u dat op deze pagina. Om de verkeershinder in de omgeving te beperken, starten deze werken pas zodra de werken op de Provinciebaan/Staatsbaan (N29) in Kortenaken en Bekkevoort zijn afgelopen. Die duren volgens de huidige planning tot het najaar van 2021. Omdat asfalteringswerken enkel kunnen gebeuren bij goed weer, starten de werken op de Aarschotsesteenweg het voorjaar erop.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Wemmel worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.