Overslaan en naar de inhoud gaan

Omvormen olifantenpad naar voetpad op Molenheidebaan-Trianondreef

Omvormen olifantenpad naar voetpad op Molenheidebaan-Trianondreef

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N267

Wat en waarom?

Omvormen olifantenpad naar voetpad

Het 'olifantenpad'  langs de Trianondreef-Molenheidebaan tussen het kruispunt met de Consciencelaan en de Zevenbunderweg krijgt een nieuwe verharding. Het wegje wordt over een 40-tal meter omgevormd naar een volwaardig voetpad. Voetgangers zullen in de toekomst de verlichte oversteekplaats ter hoogte van domein Hofstade beter kunnen bereiken. 

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

 
Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle geplande ingrepen in Vlaams-Brabant.

Timing en impact?

Start werken in de week van 4 december 2023

De werken starten in de loop van de week van 4 december en zijn voor de start van de kerstvakantie uitgevoerd. De aannemer laat het verkeer op de gewestweg via tijdelijke verkeerslichten om de beurt doorrijden. 

De onderstaande hinder is nog onder voorbehoud van de goedkeuring van de vergunning door de gemeente.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers en fietsers: kunnen aan de overkant van de weg langs de werfzone
  • Openbaar vervoer: Buslijnen kunnen vertraging ondervinden door de tijdelijke verkeerslichten. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
  • Gemotoriseerd verkeer: Ter hoogte van de werfzone worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Auto’s rijden om de beurt de werfzone voorbij. De zijstraten Consciencelaan en de Zevenbunderweg worden afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de Molenheidebaan-Trianondreef. Plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Burggraaf G. Terlindenlaan.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier