Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor wegdek Schransstraat

Nieuwe laag asfalt voor wegdek Schransstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N258

Update 13/10/2023: De geplande asfalteringswerken aan het tweede deel van de Schransstraat worden uitgesteld naar 2024. Wegen en Verkeer brengt deze omwonenden volgend jaar opnieuw op de hoogte wanneer de werken kunnen opgestart worden.

Wat en waarom?

Aanleg nieuwe laag asfalt voor tweede zone in Schransstraat

Het resterende deel van de Schransstraat op het grondgebied van Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem krijgt een nieuwe bovenste laag asfalt over de volledige breedte van de rijweg. De aannemer zal eerst de oude lagen asfalt afschrapen met de freesmachine en brengt nadien een nieuwe laag asfalt aan. Opgelet: enkel het wegdek met de aanliggende fietspaden krijgt een nieuwe laag asfalt en nieuwe markeringen. De eerste 200m van de Schransstraat van aan het kruispunt Hoensberg met de Schoonderbeukenweg met de  verhoogde fietspaden in rode beton kreeg een aantal jaren geleden samen met het kruispunt al een opfrisbeurt. De fietspaden in beton zijn niet in dit onderhoudswerk inbegrepen.

Tip: Klik op de groene pijl op de kaart hieronder en zoom in op de werfzone. Klik op de icoontjes om meer info te zien.

Timing en impact?

Werken in 2024 (geen concrete uitvoeringsdatum)

Voor de start van de werken zullen er ook aankondigingsborden en een parkeerverbod met duidelijke vermelding van de start- en einddatum geplaatst worden.  Opgelet! De werfzone wordt van aan de aansluiting met de Mannenberg (N10) tot aan huisnummer 60 afgesloten voor alle verkeer. Zie kader hieronder.

Vermoedelijke duur voor van de werken bedraagt 3 dagen bij gunstig weer.

  • Eerste 850m werfzone werd reeds uitgevoerd in maart 2022: Tussen de Beurtstraat na op- en afrittencomplex Aarschot tot 500m voor kruispunt met Hoensberg x Schoonderbeukenweg ✔️
     
  • Tweede 680m lange werfzone: Tussen de Diestsesteenweg (N10) tot +- 250m voor kruispunt Hoensberg/Schoonderbeukenweg.
    Huidige planning: 2024

Tijdens de onderhoudswerken aan de Diestsesteenweg - Mannenberg - Basilieklaan tussen Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem kon dit gedeelte van de Schransstraat niet mee in de werken opgenomen worden, omdat het werfverkeer toen dit gedeelte van de Schransstraat nodig had om materiaal en asfalt tot op de werfzone te krijgen.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier