Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor Schransstraat

Nieuwe laag asfalt voor Schransstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N258

Wat en waarom?

Aanleg nieuwe laag asfalt voor gewestweg Schransstraat in twee aparte werfzones

De Schransstraat op het grondgebied van Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem krijgt een nieuwe bovenste laag asfalt over de volledig breedte van de rijweg. De aannemer zal eerst de oude lagen asfalt afschrapen met de freesmachine en brengt nadien een nieuwe laag asfalt aan.

Klik op de groene pijl op de kaart hieronder en zoom in op beide werfzones en de omleidingen voor de eerste werfzone. Klik op de icoontjes om meer info te zien.

Timing en impact?

Rijweg telkens 2 tot 3 dagen afgesloten:

Opgelet: Beide werfzones worden door een aparte aannemer uitgevoerd en gepland in een andere periode. Wij geven u vandaag richtdata mee. We zullen de exacte data deze pagina plaatsen van zodra deze bekend zijn. Voor de start van de werken zullen er ook aankondigingsborden en een parkeerverbod met duidelijke vermelding van de start- en einddatum geplaatst worden. 

Vermoedelijke duur voor elk van de werken bedraagt 2 tot 3 dagen

  • Eerste 850m werfzone: Tussen de Beurtstraat na op- en afrittencomplex Aarschot tot 500m voor kruispunt met Hoensberg x Schoonderbeukenweg
    [reeds uitgevoerd in maart 2022]
     
  • Tweede 670m lange werfzone: Tussen de Diestsesteenweg (N10) tot +- 250m voor kruispunt Hoensberg/Schoonderbeukenweg.
    [huidige planning: 2 tot 3 dagen werk midden mei 2022]

Bereikbaarheid tijdens de werken in de tweede werfzone midden mei

Tijdens de werken voor de tweede werfzone in mei wordt de Schransstraat over de volledige lengte van de werfzone ook afgesloten, maar zal wellicht enkel een lokale omleiding voor fietsers en autoverkeer nodig zijn. Wanneer de concrete data gekend zijn, worden ze op deze webpagina meegegeven.

 

Minderhinder maatregel: ook rekening gehouden met onderhoudswerken op de Diestsesteenweg - Mannenberg - Basilieklaan (N10) tussen Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem

Midden maart 2022 is een aannemer met de eerste fase van de werken gestart op de Diestsesteenweg (N10) . Een maand lang, tot midden april wordt gewerkt op de fietspaden, zonder veel hinder voor het verkeer. De grotere hinder start hier pas vanaf juni 2022. Alle werven zijn daarom op elkaar afgestemd om de hinder in de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

 

Bewonersbrief

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website