Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor Damstraat

Nieuwe laag asfalt voor Damstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N267

Wat en waarom?

Onderhoudswerken op de Damstraat (N267)

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken op de Damstraat (N267) in Zemst.
Het wegdek krijgt over een afstand van 1400 meter een opknapbeurt tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en de overgang naar de Robert Schumanlaan (N267). De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg tot aan het kruispunt ter hoogte van frituur ‘Weit’. Nadien krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt en nieuwe wegmarkering. Zo maken we de weg comfortabeler voor alle bestuurders.

 Pas na deze onderhoudswerken wordt er 1,5 km verderop gestart met werken aan de brug over de Rubenslaan. De brug over de E19 krijgt in drie fasen een flinke onderhoudsbeurt vanaf maandag 15 april tot eind 2024.  Meer informatie leest u op deze webpagina.

Timing en impact?

Afgesloten werfzone: week omleiding voor doorgaand verkeer 

De asfalteringswerken duren een week. Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de werfzone in de Damstraat afgesloten tussen de Brusselsesteenweg en de zijstraat Damstraat ter hoogte van frituur ‘Weit’. Het kruispunt Damstraat en Robert Schumanlaan blijft open voor verkeer.

Parkeren en bereikbaarheid

 • Tijdens deze werken geldt in beide richtingen van de werfzone een parkeerverbod langs de Damstraat. In de werfzone rijdt lokaal verkeer aan 30 km/u. Hou er aub rekening mee dat er arbeiders aan het werk zijn.
   
 • De Damstraat wordt afgesloten op maandagochtend 8 april vanaf 07.00 uur tot vrijdagavond 12 april 18.00 uur.
   
 • Omwonenden mogen tot aan de eigen oprit rijden tijdens de werken. Opgelet!  Op dinsdag 9 april (aanbrengen kleeflaag) en woensdag 10 april (nieuwe laag asfalt) kan er niet over de Damstraat gereden worden. Zet uw wagen buiten de werfzone indien u een van beide dagen uw auto wil gebruiken.

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers en fietsers: kunnen in de werfzone voetpad en fietspad blijven gebruiken
   
 • Openbaar vervoer: De Lijn plaatst tijdelijke bushaltes net buiten de werfzone. De haltes ‘Weerde Pastoor Primsstraat’ en ‘Weerde Weverstraat’ worden tijdens de werken niet bediend. De buslijnen 283, 510, 682, 683 kunnen vertraging oplopen door de werken. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.
   
 • Doorgaand en zwaar verkeer: omleiding via de Brusselsesteenweg (N1), de Elewijtsesteenweg (N270), de Rubenslaan en de Tervuursesteenweg (N227) om de Robert Schumanlaan (N267) opnieuw te bereiken
   
 • Stationsplein Weerde is tijdens de werken niet bereikbaar met de auto. Kies voor de fiets of parkeer uw wagen buiten de werfzone.

Klik op de iconen op de kaart hieronder en scroll om in te zoomen op de omleidingen.

Omleiding in kaart

Bewonersbrief

Nog vragen? Contacteer

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier