Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe brug E411 over Bredestraat

Nieuwe brug E411 over Bredestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E411

Wat en waarom?

Oude brug wordt vervangen door nieuw exemplaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt binnenkort op de E411 in Overijse. Net voorbij het op- en afrittencomplex 3 'Terhulpen' wordt de bestaande brug over de Bredestraat afgebroken en vervangen door een nieuwe brug. De huidige brug - onderdeel van de E411 die Jezus-Eik met Waver verbindt - is verouderd en wordt al enkele jaren gestut. Die stutwerken waren een tijdelijke maatregel om de verzakte busbaan op de E411 opnieuw toegankelijk te maken. Binnenkort wordt de brug dus volledig vervangen

Rijweg onder brug wordt mee aangepast

Niet enkel de brug zelf wordt vernieuwd. Ook de rijweg onder de brug wordt aangepast met twee rijvakken van elk 2,5 meter breed, een ecostrook (1,1 meter) en een dienstpad (1 meter). Op verschillende locaties in de koker worden bovendien vleermuiskastjes - waarin de vleermuizen kunnen slapen - opgehangen. Zo werd er bij het ontwerp vrijwel aan alle weggebruikers gedacht: niet enkel mens, maar ook dier.

Klik op de afbeelding om te vergroten. 

De brug over de Bredestraat staat op de Lijst Prioritaire Kunstwerken. Aan de hand van deze lijst volgt de Vlaamse overheid op welke bruggen - maar ook tunnels en keermuren - dringend hersteld of vervangen moeten worden.

Timing en impact?

Concrete timing onbekend

Vooraleer de nieuwe brug gebouwd kan worden, moeten eerst de nutsmaatschappijen hun leidingen verplaatsen. Daarna kunnen de twee nieuwe tunnelkokers gebouwd worden (langs de snelweg) en ingeschoven worden. Het inschuiven gebeurt tijdens twee weekenden, waarbij telkens één koker per richting wordt ingeschoven. Zodra een concrete datum voor de nutswerken, de bouw en het inschuiven van de tunnelkokers bekend is, leest u dat op deze webpagina. 

 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier