Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe boogbrug over E40 in Bertem

Nieuwe boogbrug over E40 in Bertem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E40
N3

Wat en waarom?

Vervanging brug Tervuursesteenweg door boogbrug

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de vernieuwing van de brug van de Tervuursesteenweg (N3) over de E40. De brug is verouderd en in slechte staat. Een renovatie van de brug is niet meer mogelijk. Daarom is beslist om de brug volledig af te breken en te vervangen door een nieuwe brug. Door de lengte van 100 meter is gekozen voor een nieuwe boogbrug van staal. We grijpen deze werken aan om hier ook het wegdek van de Tervuursesteenweg (N3) te vernieuwen

Dit is een voorbeeld van een boogbrug.

Timing en impact?

Datum werken nog niet gekend

Begin 2023 vroegen we de omgevingsvergunning aan en in het voorjaar van 2024 wordt een aannemer aangesteld. Kort daarop zal er gestart worden met de bouw van de brug. Zodra er een concrete timing en meer informatie over de hinder gekend zijn, leest u dat op deze webpagina.  

E40 twee nachten afgesloten

Voor de afbraak van de brug en het ruimen van puin zal de E40 één of twee nachten afgesloten worden. In het aanbestedingsdossier nemen we daarom een minder hinder aanpak op. Wanneer dit zal gebeuren, is nog niet bekend.

Tervuursesteenweg afgesloten voor lange periode 

Wegen en Verkeer kan de brug niet vervangen zonder de Tervuursesteenweg (N3) af te sluiten. De steenweg zal gedurende een aanzienlijke periode afgesloten worden, maar we weten nog niet precies hoe lang en ook niet wanneer. Zodra daar meer duidelijkheid over bestaat, zullen we daar breed over communiceren. Het agentschap zal uiteraard - zoals de gewoonte is bij hinderlijke werken - ook de omwonenden in de directe omgeving van de brug niet vergeten. Zij zullen een brief op de bus krijgen. 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier