Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe asfaltverharding voor Naamsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N251

Bent u omwonende of handelaar in of rond de werfzone? Download deze hinderfiche en help klanten en bezoekers mee op weg tijdens de werken. Je kan mensen ook aansporen om het Whatsapp-kanaal te volgen dat regelmatig updates geeft over de werken binnen de werfzone. Scan hier de QR-code.

Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief - in de rechterkolom van deze pagina - dan ontvangt u tussen 10 à 15 min. later een vraag via mail om uw inschrijving te bevestigen. Pas wanneer u via deze link bevestigd heeft, bent u ingeschreven voor de nieuwsbrief. Hartelijk dank. 

Wat en waarom?

Vernieuwen van de rijweg, aanliggende fietspaden en parkeerstroken

De Naamsesteenweg krijgt van het Agentschap Wegen en Verkeer een grondige opknapbeurt.
Het wegdek, de aanliggende fietspaden en parkeerstroken worden aangepakt van aan Brasserie Grillekes (ring Leuven) tot aan de parking Bierbeekpleindreef voorbij de E40-brug in Heverleebos. De bovenste twee lagen asfalt worden verwijderd met een freesmachine. Waar nodig wordt ook de fundering hersteld. Daarna wordt alles opnieuw geasfalteerd en voorzien van nieuwe wegmarkeringen.

In de afgelopen jaren zijn er al verschillende verbeteringen doorgevoerd op de Naamsesteenweg. Zo zijn de fietspaden en de rijweg richting Oud-Heverlee vernieuwd, is de verkeersveiligheid op het Lodewijk Engelbertus Van Arenbergplein verhoogd en zijn verschillende bushaltes toegankelijk gemaakt met verhoogde perrons.

Met deze asfalteringswerken geeft Wegen en Verkeer de volledige Naamsesteenweg op Leuvens grondgebied een opfrisbeurt, van de ring tot de parking aan Heverleebos.

Werfzone in drie fasen

Op de onderstaande kaart kan u de drie verschillende werfzones bekijken. Klik op het druppelicoon voor meer info of een foto van eind en start van de werfzone.

Timing en impact?

Werken in drie fasen: Naamsesteenweg onderbroken vanaf 1 juli 2024

Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de Naamsesteenweg per fase afgesloten voor doorgaand en zwaar verkeer. Als alles vlot verloopt en het weer meezit, duren de asfalteringswerken tijdens fase 1 en 2 maximum vijf dagen. In de derde en laatste fase na het zomers bouwverlof is dat maximum 8 tot 10 dagen. De aannemer werkt overdag tussen 6u en 18u.

Belangrijke informatie

 • De aansluiting van de zijstraten op de werfzone wordt tijdelijk afgesloten
 • Fietsers volgen dezelfde omleiding als het lokaal verkeer. Het is onveilig om in de werfzone te fietsen.
 • Handelaars op de Naamsesteenweg in de werfzone zijn enkel te voet bereikbaar.

Fasering in een notendop: 

 • Fase 1: tussen ring Leuven (R23) ter hoogte van Brasserie Grillekes en spoorweg station Heverlee - vanaf maandag 1 juli t.e.m. vrijdag 5 juli 2024
   
 • Fase 2: tussen spoorweg station Heverlee en Koning Leopold III-laan, exclusief kruispunt - vanaf maandag 8 juli t.e.m. vrijdag 12 juli 2024
   
 • Zomers bouwverlof - vanaf zaterdag 13 juli t.e.m. zondag 4 augustus 2024
  Naamsesteenweg is open tijdens bouwverlof
   
 • Fase 3: tussen Koning Leopold III-laan, inclusief kruispunt, en parking Bierbeekpleindreef - vanaf maandag 4 augustus t.e.m. (ca.) woensdag 14 augustus 2024 (einddatum)

Deze planning is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Bewonersbrief die in de ruime omgeving bedeeld wordt