Overslaan en naar de inhoud gaan

Naar een veilige N8 en N454

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Weg

N8
N454

Wat en waarom?

Veiliger voor iedere weggebruiker

De veiligheid verhogen voor alle weggebruikers: dat is wat we met de herinrichting van de Geraardsbergenstraat en Hauwaart (N8) in Oudenaarde en de Heerweg (N8), Dorpsstraat en Broekestraat (N454) in Horebeke vooropstellen. Ook het begin van heel wat zijstraten wordt mee opgenomen in de werken. We werken aan veilige fietsinfrastructuur en duidelijk ingerichte wegen en kruispunten. En we zorgen voor een moderne en duurzame waterhuishouding, met een gescheiden rioleringsstelsel en bufferbekkens.

Omdat een project beter wordt als ervaringsexperts meedenken, legden we ons oor te luisteren bij de inwoners van Horebeke en Oudenaarde. Zo organiseerden we al een bevraging in de gemeenten en vergaderingen met de klankbordgroep. Lees meer over dit proces.

Timing en impact?

Werken ten vroegste in 2026

De heraanleg van de N8 en N454 is geen klein project. Daarom kiezen we ervoor om het project in vier zones op te delen. De zones N8 Mater (groen) en N454 Horebeke (blauw) gaan als eerste in uitvoering. Vooraleer het zover is, moeten er nog heel wat stappen doorlopen worden. De werken starten ten vroegste in 2026.