Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Hertstraat met Terhulpensesteenweg veiliger voor fietsers en voetgangers

Kruispunt Hertstraat met Terhulpensesteenweg veiliger voor fietsers en voetgangers

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N253

Wat en waarom?

Nieuw middeneiland met veilige fiets- en voetgangersoversteek

Het Agentschap Wegen en Verkeer past het kruispunt van de Hertstraat met de Terhulpensesteenweg (N253) in Overijse aan. 

Op de Terhulpensesteenweg wordt een nieuw middeneiland aangebracht met een verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Het kruispunt wordt daardoor veiliger en overzichtelijker voor iedereen. De rijweg en de fietspaden binnen de werfzone krijgen ook een nieuwe laag asfalt met markeringen. De fietspaden worden licht aangepast naar de nieuwe situatie.

De bushaltes ‘Overijse Vossebeek’ krijgen in beide richtingen een bushalte met verhoogd perron zodat iedereen er vlot de bus kan nemen. De bushalte ter hoogte van de Vosseweg wordt verlegd naar het kruispunt met de Hertstraat. Beide bushaltes liggen dan tegenover elkaar.

In de toekomst stoppen de buslijnen 348, 54, R76 en X77 vlak bij de nieuwe verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

 
Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle geplande ingrepen in Vlaams-Brabant.

Timing en impact?

Twee maanden werken vanaf 8 januari 2024

De werken starten vanaf maandag 8 januari 2024. De aannemer voert de aanpassingen in verschillende kleine fasen uit en plaatst tijdelijke verkeerslichten op de Terhulpensesteenweg.
In de huidige planning zijn de werken afgerond op 8 maart 2024.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers en fietsers: krijgen een aparte doorgang langs de werfzone
  • Openbaar vervoer: De buslijnen 348, 54, R76 en X77 kunnen vertraging ondervinden. De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte buiten de werfzone. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
  • Gemotoriseerd verkeer: Ter hoogte van de werfzone worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Auto’s rijden om de beurt de werfzone voorbij. De Hertstraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten ter hoogte van de Terhulpensesteenweg. Het lokale verkeer rijdt om via de Nijvelsebaan.

Bewonersbrief

Omwonenden in de werfzone en nabije omgeving ontvingen deze bewonersbrief.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier