Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Bredabaan met Essensteenweg en Sint-Jobsesteenweg wordt veiliger

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N1
N117

Asfaltering op zaterdagavond 9 tot en met zondagavond 10 december 2023

Vanaf zaterdag 9 december om 18.00 uur tot en met zondag 10 december om 21.00 uur wordt het kruispunt volledig afgesloten voor de asfaltering. De werfzone op de Bredabaan loopt vanaf huisnummer 864 tot huisnummer 1187A. Op de Essensteenweg start de afsluiting vlak voor de zijstraten Nieuwpoortlei en Bierwertslei. Op de Sint-Jobsesteenweg loopt de afsluiting vanaf het kruispunt tot vlak voor de bushalte Brasschaat De Burletheide.

 • Voetgangers en fietsers kunnen het voetpad of fietspad gebruiken. Oversteken moet wel buiten de werfzone.
 • Plaatselijk verkeer op de Bredabaan rijdt in beide richtingen om via Brechtsebaan, Brasschaatbaan, Sint-Willebrordustraat, Kapelstraat, Mieksebaan en Wuustwezelsteenweg (N133).
 • Doorgaand verkeer en vrachtverkeer blijft de huidige omleiding via de E19 volgen.
 • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Na de asfalteringswerken is het kruispunt volledig klaar en gaat het opnieuw open voor alle verkeer.

Hoofdwerken kruispunt vanaf 1 augustus 

Vanaf dinsdag 1 augustus start AWV met de effectieve werken voor de heraanleg van het kruispunt. Tijdens deze periode van vier maanden blijft op de Bredabaan steeds verkeer in beide richtingen mogelijk. 

Verkeerssituatie: 1 augustus tot start asfaltering

 • De Bredabaan blijft open in beide rijrichtingen.
  • Tegen het einde van de werken zal er één nacht zijn met meer hinder op de Bredabaan voor het asfalteren van het kruispunt. Dit gebeurt tijdens een weekendnacht om de hinder te beperken. De exacte timing van deze nacht is afhankelijk van het verloop van de werken en wordt later gecommuniceerd op deze pagina.
 • De Essensteenweg wordt tijdens de werken afgesloten van het kruispunt met de Bredabaan. Het verkeer van en naar Kalmthout/Essen volgt in beide richtingen een omleiding via Wuustwezel. 
 • De Sint-Jobsesteenweg is tijdens de werken enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van het kruispunt met de Bredabaan naar de rotonde blijft mogelijk. Verkeer komende van de rotonde richting Bredabaan rijdt om via de Brechtsebaan. 
  • Vanaf maandag 20 november kan u de Sint-Jobsesteenweg opnieuw uitrijden richting Wuustwezel (rechtsaf dus). Om naar Brasschaat te rijden (links af), moet u vanaf de rotonde de omleiding via de Brechtsebaan blijven volgen.

 • Het eerste gedeelte van de Brechtsebaan is sinds 30 augustus enkelrichting naar de Bredabaan. Het eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Berrélei. De Brechtsbaan inslaan vanaf de Bredabaan is dus niet meer mogelijk.
 • Voor doorgaand verkeer op grotere afstand blijft de omleiding via de E19 de meest aangewezen route. 
 • Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken altijd langs de werfzone passeren. 
N1xN117 Brasschaat - Verkeerssituatie vanaf maandag 20 november 2023

N1xN117 Brasschaat - Verkeerssituatie vanaf maandag 20 november 2023

Bereikbaarheid servitudeweg Sint-Jobsesteenweg

Om tijdens de werken de servitudeweg (ventweg) Sint-Jobsesteenweg vlot bereikbaar te houden, wordt de rijrichting over de volledige lengte omgekeerd. Vanaf de rotonde neemt u dus de Brechtsebaan en slaat u rechts de Sint-Jobsesteenweg in. Bij het uitrijden van de ventweg Sint-Jobsesteenweg moet u verplicht rechts afslaan, mee met het eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg zelf.