HERSTELLINGSWERKEN ROTONDE 'KLAPPEL' IN BERLARE

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 6 april 2020 - eind april 2020

UPDATE 18/03: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 6 april herstellingswerken uit op de rotonde 'Klappel' van de N445 en N467 in Berlare.  De rotonde wordt grondig vernieuwd om het rijcomfort te verbeteren. Om dit veilig te doen gaat de rotonde volledig dicht en moet het verkeer omrijden. Om de hinder te beperken gebeuren de werken tijdens een verkeersluwere periode (paasvakantie). De werken duren twee weken. Het einde is voorzien op 17 april.

Wat houden de werken in?

De rotonde 'Klappel' aan de Dendemondsesteenweg (N445) en de Donklaan (N467) in Berlare krijgt een volledig nieuw wegdek. Om het rijcomfort te verbeteren komt er nieuwe toplaag in asfalt. Tegelijk voert de aannemer herstellingen uit langs de rotonde en wordt ook het wegdek van het parkeerterrein aan de rotonde (kant Overmere) aangepakt. Ook komen er aanpassingen aan de fietspaden zodat die duidelijker worden afgebakend.

Hoe rijdt het verkeer?

  • Het verkeer op de Dendermondsesteenweg (N445) kan niet via de rotonde 'Klappel' en rijdt om via de Kerkstraat (N407) en de Europalaan (N47) in de beide richtingen.
  • De omleiding richting Zele verloopt via Bevrijdingslaan (N416), Noordlaan (N406) en de Europalaan (N47).
  • Het verkeer richting Laarne via Bevrijdingslaan (N416) en de Kerkstraat (N407).
  • Fietsers kunnen langs de werfzone passeren.