Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingen op de Rijksweg tussen Holsbeek en Tienen

Herstellingen op de Rijksweg tussen Holsbeek en Tienen

Algemeen Overzicht

Datum

Weg

N223

Wat en waarom?

Definitief herstel

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft tijdens de zomermaand juli uit veiligheidsoverweging de in gietasfalt herstelde zones op de Rijksweg (N223) tussen Holsbeek en Tienen laten fijnfrezen. Op die manier was het wegdek voldoende ruw om verkeer aan een snelheid van 70 of 90 km per uur toe te staan, in afwachting van een definitief herstel.

Elke locatie die in het voorjaar met gietasfalt werd bewerkt en tijdens de maand juli werd gefreesd, wordt aangepakt. Wegen en Verkeer liet tijdens de zomer aan de betrokken gemeenten weten dat de Rijksweg zo snel mogelijk over de volledige breedte opnieuw kan geasfalteerd worden.

Timing en impact?

Werken in twee zones opgedeeld

De asfalteringswerken worden in twee grote delen opgesplitst: de zones Vissenaken en Binkom (deel 1 - werken ‘s avonds en ‘s nachts) en de zones tussen het op- en afrittencomplex Aarschot (Holsbeek) en de rotonde ‘Gouden Kruispunt’ in Tielt-Winge (deel 2 - werken overdag):

Zone Vissenaken (uitgevoerd)/Binkom (nog uit te voeren):

Wegen en Verkeer werkt aansluitend beide locaties af tussen maandagavond 21 september (20u.) en donderdagochtend 24 september (6u.). Directe omwonenden van de werfzone in Vissenaken en Binkom ontvangen rond 11 september een bewonersbrief.

Zone Holsbeek/Tielt-Winge (uitgevoerd):

Vanaf maandagochtend 28 september (6u.) werkt de aannemer overdag gedurende drie opeenvolgende weken tot en met vrijdag 16 oktober. Inwoners van de gemeenten Tielt-Winge, Lubbeek en deelgemeenten van Holsbeek: Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode ontvangen rond 15 september een bewonersbrief.

Bekijk alle details in verband met de aanpak, actuele hinder en de omleidingskaarten op elke subpagina per zone in de rechterkolom van deze webpagina.