Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van kruispunt met Kortrijkse Heerweg

Herinrichting van kruispunt met Kortrijkse Heerweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N36

Wat en waarom?

Veiliger kruispunt met Kortrijkse Heerweg

De doorstroming van het verkeer op het kruispunt van de Ringlaan (N36) met de Kortrijkse Heerweg verloopt niet vlot. Het kruispunt staat ook gekend als een gevaarlijk punt. Wegen en Verkeer richt daarom het kruispunt opnieuw in, zodat de doorstroming er vlotter en veiliger kan verlopen.

  • Fietsers en voetgangers kunnen conflictvrij oversteken.
  • De fietspaden worden 1,75 meter breed en worden met rood asfalt aangeduid.
  • Linksafslaand verkeer op de Ringlaan kan conflictvrij oversteken.
  • Er wordt een afslagstrook naar links aangelegd op de Kortrijkse heerweg, aan de kant van Deerlijk, naar Harelbeke.
  • De afslagstroken op het kruispunt, naar Deerlijk en naar Harelbeke, worden ook verlengd. De strook naar Deerlijk wordt ook geasfalteerd.

Daarnaast wordt het wegdek op de Ringlaan (N36) ook aangepast tussen de Kortrijkse heerweg en de Gentsesteenweg (N43) in Harelbeke, tot aan de E3 tunnel. Zo zal het comfort op de Ringlaan tussen deze punten overal hetzelfde zijn.

De lichtenregeling op het kruispunt van de Ringlaan (N36) met de Harelbekestraat en de Deerlijksesteenweg wordt ook aangepast.

In de buurt van de Ringlaan wordt er ook op andere plekken gewerkt.

  • Zo wordt er gewerkt aan het op- en afrittencomplex van de E17 met de Expresweg (N382) in Waregem. Alle informatie over dat project vind je hier terug.
  • Ook aan het kruispunt Belgiek, op de Vichtesteenweg (N36) wordt er binnenkort gewerkt. Alle informatie over dat project vind je hier terug.

Timing en impact?

Werken in verschillende fases

Om de hinder van de werken voor de omgeving te beperken, worden de werken in zes fases uitgevoerd.

Meer info over de hinder en omleidingen tijdens de werken, vind je terug op het tabblad 'Actuele hinder'.

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken langs de Hoefijzerlaan worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.