Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van de Leuvensesteenweg in Tervuren tussen kruispunt Gordaallaan en kruispunt Coigesteenweg

Herinrichting van de Leuvensesteenweg in Tervuren tussen kruispunt Gordaallaan en kruispunt Coigesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N3

Wat en waarom?

Veiligere kruispunten voor alle weggebruikers

Een studiebureau startte eind 2020 in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met een studie naar de herinrichting van de Leuvensesteenweg (N3). Het gaat meerbepaald over het twee kilometer lange stuk tussen het kruispunt van de Gordaallaan / Leon Soetemanslaan (in Vossem, Tervuren) en dat van de Coigesteenweg (in Leefdaal, Bertem). Door het ontbreken van fiets- en voetpaden is dit stuk van de Tervuursesteenweg niet veilig voor zachte weggebruikers. Het stuk tussen de Elizabethlaan en de Gordaallaan (waar het Koninklijk museum voor Midden-Afrika ligt), en het stuk tussen het Vierarmenkruispunt en de rotonde "Jazzfontein" (alles samen ongeveer vier kilometer lang), werden de afgelopen jaren al heringericht over de hele breedte van de weg ("van gevel tot gevel"), ook door Wegen en Verkeer.

Het project houdt niet alleen de aanleg in van fietspaden, er komen ook veiligere kruispunten, beveiligde oversteekplaatsen voor voetgangers en maatregelen om de bussen van De Lijn vlotter te laten rijden (bijv. door de aanleg van een busbaan). Ook de riolering zal ten slotte volledig vernieuwd worden, om in de toekomst problemen met wateroverlast te vermijden en om de riolering milieuvriendelijker te maken (want er zal een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden, met gescheiden afvoer van regen- en afvalwater). 

Opmetingen en onderzoek 

Een studiebureau heeft in opdracht van Wegen en Verkeer in de eerste helft van 2021 opmetingen en onderzoeken uitgevoerd. Met de opmetingen en het onderzoek worden de juridische perceelsgrenzen vastgelegd. Enkele jaren geleden voordien gebeurden er ook al opmetingen. Het studiebureau houdt rekening met die gegevens. 

Waar staan we nu?

Timing nog niet bekend

Wanneer de werken worden uitgevoerd, weten we op dit moment nog niet. Van zodra er meer bekend is over de timings, deelt Wegen en Verkeer dit mee op deze webpagina. 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier