Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Tervuursevest tussen Tervuursepoort en Heilige Geeststraat

Herinrichting Tervuursevest tussen Tervuursepoort en Heilige Geeststraat

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

R23

Wat en waarom?

Studie in overleg met stad Leuven

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer start een studiebureau in 2022 aan een studie over de toekomst van de Tervuursevest (R23). Het bureau onderzoekt hoe het stuk van de ring tussen de Tervuursepoort en de Heilige Geeststraat er in de toekomst uit moet zien. 

Doelstelling van het project

De bedoeling van de herinrichting is om alle vervoermiddelen een volwaardige en veilige plaats te geven: voetgangers, fietsers, gebruikers van het openbaar vervoer en automobilisten. Vandaag is er nog geen ontwerp, dus we weten ook nog niet waar de fietspaden precies zullen komen, de oversteekplaatsen … Het agentschap betrekt de stad Leuven bij alle stappen van het onderzoeks- en ontwerpproces.

De Tervuursevest (R23), met linksboven de Tervuursepoort, rechts de Heilige Geeststraat. © Google.

Verouderde betonplaten

De belangrijkste reden waarom het Agentschap Wegen en Verkeer prioritair de herinrichting van dit stuk van de ring onderzoekt, heeft te maken met de wegverharding van de Tervuursevest. De betonplaten die er nu liggen zijn verouderd en veroorzaken geluidsoverlast voor de omwonenden. Omdat we dit alleen maar met ingrijpende werken - het volledig opbreken en vervangen van de bestaande wegverharding -  kunnen oplossen, is het logisch dat we ineens de inrichting van dit wegvak herbekijken.

Waar staan we nu?

Nog geen timing voor uitvoering

Vandaag is er nog geen duidelijkheid over wanneer er werken uitgevoerd zullen worden. Daarvoor moeten er nog te veel stappen genomen worden, en er zijn nog geen kredieten gebudgetteerd voor de uitvoering van werken. Zodra er meer duidelijkheid is over de timing of over het ontwerp, melden we dat op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier