Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Ninoofsesteenweg met Ramerstraat

Herinrichting kruispunt Ninoofsesteenweg met Ramerstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N8

Wat en waarom?

Veilig oversteken voor alle weggebruikers

Wegen en Verkeer en de gemeente Roosdaal plannen werken op de Ramerstraat. De gemeente Roosdaal legt de Ramerstraat zelf opnieuw aan, Wegen en Verkeer werkt op het kruispunt met de gewestweg Ninoofsesteenweg (N8). Met enkele aanpassingen wordt het kruispunt veiliger gemaakt voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer.

Op deze pagina leest u alles over de heraanleg van het kruispunt. De info over de werken in de Ramerstraat en andere gemeentewegen vindt u op de website van de gemeente Roosdaal zodra het project concreter wordt.

Wat verandert er op het kruispunt?

  1. Conflictvrij linksaf: Er komt een afslagstrook voor verkeer dat van de Ninoofsesteenweg linksaf wil naar de Ramerstraat/Daalbeekstraat. Deze beweging wordt conflictvrij. Om linksaf te slaan krijg je groen wanneer het licht voor het ander verkeer op rood staat. 
  2. Fiets- en voetgangersoversteekplaatsen: Op het kruispunt komen veilige oversteekplaatsen voor fietsers. De bestaande oversteken voor voetgangers worden veiliger en beter zichtbaar aangelegd.
  3. Nieuwe fietspaden: Er komen fietspaden aan het kruispunt die naar de oversteekplaatsen leiden.

Het ontwerp van het kruispunt. Klik op de knop rechtsboven om de afbeelding te vergroten.

Timing en impact?

Nog geen concrete timing

Een concrete timing voor de werken is er nog niet. Daarvoor is het wachten op een omgevingsvergunning voor de uitvoering van het project. 

Zodra we meer weten over de timing en verkeershinder tijdens de werken, leest u dat op deze pagina. 

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

 
In 2021 brachten steden en gemeenten meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier