Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Leuvensesteenweg met Trianonlaan en aanleg fietspad langs Trianonlaan

Herinrichting kruispunt Leuvensesteenweg met Trianonlaan en aanleg fietspad langs Trianonlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N26
N267

Wat en waarom?

Verbeterde fietsinfrastructuur

Nadat er de afgelopen jaren al verbeteringen aan het kruispunt uitgevoerd worden, zal Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid van het kruispunt "Den Tip van Hever" verder verbeteren, in de eerste plaats voor de fietsers. 

kruispunt "Den Tip van Hever" herinrichting

Conflictvrije verkeersregeling sinds 2017

Wegen en Verkeer verbeterde in 2017 de inrichting en de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Trianonlaan. Voordien was er een conflict tussen verkeer vanuit Mechelen dat rechtdoor reed richting Leuven en tussen verkeer dat vanuit Leuven linksaf wou slaan in de richting van de E19.

Het conflict tussen verkeer uit Mechelen en verkeer uit Leuven werd weggewerkt door een aparte groenfase te voorzien voor verkeer vanuit Leuven in de richting van de E19.

Veiliger voor fietsers 

De herinrichting heeft als voornaamste doelstelling om de verkeerssituatie voor fietsers op het kruispunt en langs de Trianonlaan te verbeteren.  Er komt een nieuw fietspad langs de Trianonlaan, tussen het kruispunt en het kanaal. Ook aan het kruispunt zelf en de aansluiting met de Stationsstraat worden een aantal ingrepen uitgevoerd. 

Timing en impact?

Exacte startdatum niet bekend

De werken worden uitgevoerd in de loop van 2023-2024. Zodra de aannemer aangesteld is en die de planning besproken heeft met Wegen en verkeer, zullen we de startdatum bekendmaken op deze webpagina.