Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Leuvensesteenweg met Trianonlaan en aanleg fietspad langs Trianonlaan

Herinrichting kruispunt Leuvensesteenweg met Trianonlaan en aanleg fietspad langs Trianonlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N26
N267

8/12/20 UPDATE: de werken zullen starten in de loop van 2022. Zodra Wegen en Verkeer een meer gedetailleerde  planning heeft uitgewerkt, zullen we dat melden op deze webpagina.  

Wat en waarom?

Verbeterde fietsinfrastructuur

Nadat er de afgelopen jaren al verbeteringen aan het kruispunt uitgevoerd worden, zal Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid van het kruispunt "Den Tip van Hever" verder verbeteren, in de eerste plaats voor de fietsers. 

  kruispunt "Den Tip van Hever" herinrichting

  Conflictvrije verkeersregeling sinds 2017

  Wegen en Verkeer verbeterde in 2017 de inrichting en de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Trianonlaan. Voordien was er een conflict tussen verkeer vanuit Mechelen dat rechtdoor reed richting Leuven en tussen verkeer dat vanuit Leuven linksaf wou slaan in de richting van de E19.

  Het conflict tussen verkeer uit Mechelen en verkeer uit Leuven werd weggewerkt door een aparte groenfase te voorzien voor verkeer vanuit Leuven in de richting van de E19.

   Veiliger voor fietsers

   De herinrichting heeft als voornaamste doelstelling om de verkeerssituatie voor fietsers op het kruispunt en langs de Trianonlaan te verbeteren. Daarom zal Wegen en Verkeer de volgende ingrepen uitvoeren:

   • Het stuk fietspad dat nu tussen de rechterrijstrook en de afslagstrook richting Leuven ligt op de Trianonlaan, komt na de werken rechts van de afslagstrook te liggen. Dat is veiliger voor de fietsers.  
   • Aan de overkant van het kruispunt komt er een dubbelrichtingsfietspad, deels langs de Mechelsesteenweg en deels langs de Stationsstraat. 
   • Er komt een nieuw fietspad langs de Trianonlaan, tussen het kruispunt en het kanaal. 
   • Ter hoogte van het kanaal worden er verkeerslichten geplaatst, zodat fietsers er voortaan veilig de Trianonlaan kunnen oversteken.  

   Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om de afslagstrook op de Trianonlaan te verlengen waar het verkeer wacht om de Mechelsesteenweg recht (richting Leuven) in te draaien.  

   Timing en impact?

   Exacte startdatum niet bekend

   In 2021 wordt een aannemer aangesteld d.m.v. een openbare aanbesteding. De werken zullen uitgevoerd worden in de loop van 2022. Zodra de aannemer aangesteld is en die de planning besproken heeft met Wegen en verkeer, zullen we de startdatum bekendmaken op deze webpagina.