Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Hallesesteenweg en kruispunt Hallesesteenweg met Eigenbrakelse Steenweg

Herinrichting Hallesesteenweg en kruispunt Hallesesteenweg met Eigenbrakelse Steenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Weg

N231

Wat en waarom?

Herinrichting over afstand van 1,3 kilometer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een grondige herinrichting van de Hallesesteenweg (N231) in Beersel/Sint-Genesius-Rode over een afstand van 1,3 kilometer, van het kruispunt met de Eigenbrakelse Steenweg (inclusief het kruispunt) tot het kruispunt van de Elsemheidelaan.

De projectzone in kaart. Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart te vergroten.

Veilige fietsinfrastructuur

Een belangrijke doelstelling van het project zal zijn om veilige fietspaden aan te leggen langs de steenweg.

Herinrichting kruispunt Hallesesteenweg - Eigenbrakelse Steenweg

Ook de herinrichting van het kruispunt van de Hallesesteenweg met de Eigenbrakelse Steenweg maakt deel uit van de lopende studie. Wegen en Verkeer zal beide herinrichtingswerken (het kruispunt en de Hallesesteenweg) als één project aanbesteden - één aannemer zal dus zowel de Hallesesteenweg zelf, als het kruispunt met de Eigenbrakelse Steenweg als één project uitvoeren. 

Ingrijpende rioleringswerken door Aquafin 

De beheerder van de riolering, Aquafin, zal ingrijpende rioleringswerken uitvoeren. De riolering wordt volledig vernieuwd. Er komt een gescheiden systeem voor afvalwater en hemelwater. 

Waar staan we nu?

Uitvoeringsdatum nog niet bekend

Een studiebureau werkte in 2019 aan een voorontwerp met verschillende alternatieven voor de herinrichting. Dat voorontwerp wordt vervolgens goedgekeurd door de projectpartners, onder andere het gemeentebestuur van Beersel. Op basis van het voorontwerp zal een definitief ontwerp gemaakt worden, waarna Wegen en Verkeer kan starten met de opmaak van uitvoeringsplannen (de plannen waar de aannemer mee aan de slag gaat).

Wanneer het definitieve ontwerp klaar zal zijn en wanneer de werken uitgevoerd zullen worden, is vandaag nog niet bekend. Zodra daar nieuws over is, leest u dat op deze webpagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier