Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Dorpsstraat en Daaleindestraat (N76)

Herinrichting Dorpsstraat en Daaleindestraat (N76)

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Provincie

Plaats

Weg

N76

Wat en waarom?

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant op termijn een herinrichting van de Dorpsstraat/Daaleindestraat (N76) in het centrum van Kortessem. Het gaat om een zone van 600 meter tussen het kruispunt met de Hasseltsesteenweg x Tongersesteenweg (N20) en de grens van de bebouwde kom. 

WAAR STAAN WE NU?

Ambities verzamelen & meenemen in studie 

Samen met de gemeente Kortessem peilden we eind 2023 tijdens werksessies naar de noden en verwachtingen van stakeholders over de Hasseltsesteenweg (N20) en de Dorpsstraat (N76). 

  • Een eerste werksessie hielden we met de betrokken overheidsorganisaties over de wensen en plannen op korte en lange termijn.
  • Een tweede werksessie gebeurde met afgevaardigden van belangengroepen uit de omgeving: bewoners, handelaars, scholen…

Die noden en verwachtingen hebben we gebundeld tot ambities

Timing en impact?

De herinrichting van de Dorpsstraat (N76) staat nog in de startschoenen. We toetsen de ambities af in dialoog met de betrokken overheidsinstanties en met de belangengroepen uit de omgeving en zijn ook verder met hen in dialoog gegaan. Het finale ontwerp is nog niet in zicht. We gaan verder met vervolgstappen zodra de nodige budgetten vanuit de overheid voorzien worden.

We zullen deze webpagina stelselmatig verder aanvullen.

 

Elk project van Wegen en Verkeer doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voordat de eerste spadesteek plaatsvindt. U leest er alles over op deze pagina.