Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van Dorpsstraat/Laageind

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N111

Eénrichting voor autoverkeer 

Van 15 juni 2020 tot het einde van de werken geldt in Laageind en Dorpsstraat éénrichtingsverkeer. Met de wagen kan u Stabroek dan nog enkel doorrijden vanaf de haven richting Putte. Komende van Putte kan u de Grote Molenweg nog bereiken. Autoverkeer naar de haven, de A12 of het centrum van Stabroek volgt een omleiding via Oud Broek (zie onderstaande omleidingskaart). Met de fiets of te voet kan u de werken steeds in beide richtingen passeren.

N111 Stabroek_omleiding Oud Broek vanaf 26 juni

Verkeer in Laageind en Dorpsstraat

Laageind en Dorpsstraat blijven bereikbaar voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Afhankelijk van de locatie van de werken (noordelijke of zuidelijke weghelft) in Laageind en de Dorpsstraat, wandelt of rijdt u op een ander deel van de weg.

Verkeersfase 2

Laageind

Aan de zuidzijde (even zijde) van Laageind is de wegopbouw in uitvoering. Verkeer in Laageind zit op de noordzijde (oneven zijde) van het openbaar domein. Voetganger, fietser en automobilist krijgen een plaats op de asfaltstrook die speciaal daartoe is aangelegd. 

Zowel op de rijweg als het fietspad geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dit betekent dat ook speed pedelecs deze maximumsnelheid moeten respecteren!

Na de jaarwisseling verhuist verkeer naar de nieuwe weginfrastructuur. De werken gaan verder aan de noordzijde.

Dorpsstraat

Autoverkeer blijft tot het einde van het jaar aan de zuidzijde. Fietsers rijden in beide richtingen op een afgeschermde doorgang tussen werfzone en rijweg.

Aan de noordzijde van de Dorpsstraat werd in december alvast een tijdelijke asfaltstrook aangelegd. Alle weggebruikers verhuizen naar deze tijdelijke infrastructuur wanneer de werken aan de zuidzijde verder gaan.

Lokale bereikbaarheid

Aandacht voor fietsers en voetgangers

Als fietser of voetganger kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. De nodige oversteekplaatsen en afscherming maken dit bovendien veilig. Wanneer de bestaande verhardingen opgebroken zijn, garandeert een tijdelijk fiets- en voetpad een comfortabel alternatief tot de eerste nieuwe infrastructuur klaar is.

Parkeren, laden en lossen 

In de Dorpsstraat blijven de parkeerstroken aan de zuidzijde zo lang als mogelijk beschikbaar (tot het najaar). Parkeren aan de noordzijde van zowel Laageind als Dorpsstraat kan sinds 20 april 2020 niet meer. Aan die kant van de weg kan u wel gebruik maken van de gratis parking op het terrein ‘Hoeve Brouwers’. Voor het laden en lossen voorziet de aannemer waar mogelijk ruimte in de werfzone en maakt hij specifieke afspraken met winkels en bedrijven.

Bushaltes in de werfzone

De Lijn past haar dienstregeling tijdens de werken aan. In de werfzone worden enkel de haltes ‘Stabroek Dorp’ en ‘Van De Poel’ bediend. De bussen komende van Putte volgen mee de omleiding via Oud Broek. Leerlingen van PITO stappen af aan de halte ‘Van De Poel’ in de Abtsdreef. De bussen vanuit Ekeren/Kapellen zullen de halte ‘Stabroek Dorp’ in de Kleine Molenweg bedienen. Meer info vindt u op www.delijn.be/omleidingen of via de berichtgeving aan de bushaltes.

PITO en Sint-Catharina blijven bereikbaar

Ook beide scholen grenzend aan de werfzone blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van veilige oversteekplaatsen.

Bereikbaarheid PITO vanaf 7 september
Bereikbaarheid Sint-Catharina vanaf 7 september