Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van Dorpsstraat/Laageind

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N111

Eénrichting voor autoverkeer 

Van 15 juni 2020 tot het einde van de werken geldt in Laageind en Dorpsstraat éénrichtingsverkeer. Met de wagen kan u Stabroek dan nog enkel doorrijden vanaf de haven richting Putte. Komende van Putte kan u de Grote Molenweg nog bereiken. Autoverkeer naar de haven, de A12 of het centrum van Stabroek volgt een omleiding via Oud Broek (zie onderstaande omleidingskaart). Met de fiets of te voet kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. Zowel op de rijweg als het fietspad geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dit betekent dat ook speed pedelecs deze maximumsnelheid moeten respecteren!

Stabroek omleiding Oud Broek update april 2021 (Meidoornlaan onderbroken)

Verkeer in Laageind en Dorpsstraat

Laageind en Dorpsstraat blijven bereikbaar voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Afhankelijk van de locatie van de werken (noordelijke of zuidelijke weghelft), wandelt of rijdt u op een ander deel van de weg.

Verkeersfase update april 2021

Dorpsstraat

In de Dorpsstraat zijn de riolerings- en wegeniswerken volop in uitvoering

  • Voetgangers en fietsers krijgen een veilige doorgang over de afgewerkte infrastructuur of een vrijliggende strook.
  • Ter hoogte van Picoloplein kunnen voetgangers en fietsers de N111 oversteken via de nieuwe oversteekplaats.
  • Gemotoriseerd verkeer kan de werken voorbijrijden in één richting (vanaf de snelweg richting Putte), dit over de afgewerkte rijweg of de tijdelijke asfaltstrook.

De meeste zijstraten aan de zuidzijde van de Dorpsstraat zijn afgesloten ter hoogte van de werfzone.

  • De Grote Molenweg is nog tot eind mei 2021 onderbroken ter hoogte van de Dorpsstraat. Fietsers en autoverkeer volgen een omleiding via de Lassonhoflaan.
  • De Kleine Molenweg en de Brouwersstraat zijn wel toegankelijk vanaf de Dorpsstraat.

Van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei 2021 is de toegang tot de Meidoornlaan onderbroken voor alle verkeer. Fietsers en autobestuurders rijden via de Abtsdreef naar en van de woonwijk.

N111 Stabroek - Meidoornlaan afgesloten - aangepast

Laageind

De werken op Laageind zijn afgelopen
Het aanbrengen van de asfaltlaag en de wegmarkeringen in Laageind zijn in het weekend van 16 april volledig afgerond. Het eenrichtingsverkeer op Picoloplein werd opnieuw ingevoerd. De definitieve verkeerslichten aan Abtsdreef zijn vanaf nu ook in werking en u kan weer aan elke zijde van de rijweg fietsen op de nieuwe fietspaden.

Het resultaat ziet u op de foto's hieronder.

Lokale bereikbaarheid

Aandacht voor fietsers en voetgangers

Als fietser of voetganger kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. De nodige oversteekplaatsen en afscherming maken dit bovendien veilig. Wanneer de bestaande verhardingen opgebroken zijn, garandeert een tijdelijk fiets- en voetpad een comfortabel alternatief tot de nieuwe infrastructuur klaar is.

Parkeren, laden en lossen 

Parkeren aan de noordzijde van zowel Laageind als Dorpsstraat kan sinds 20 april 2020 niet meer. Aan die kant van de weg kan u wel gebruik maken van de gratis parking op het terrein ‘Hoeve Brouwers’. Voor het laden en lossen voorziet de aannemer waar mogelijk ruimte in de werfzone en maakt hij specifieke afspraken met winkels en bedrijven.

Bushaltes in de werfzone

De Lijn past haar dienstregeling tijdens de werken aan. Vanaf 8 maart rijden bussen weer via de Kleine Molenweg en Meidoornlaan richting Zandvliet. Klik hier voor alle info.