Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N111

Verkeer in Dorpsstraat en Laageind

Dorpsstraat

Ook in de Dorpsstraat zijn de werken bijna afgerond, zodat de toplaag asfalt kan worden gelegd. De asfalteringswerken staan ingepland in het weekend van 17 september. Hierdoor is vanaf vrijdagavond 17 september om 18u tot en met zondagnamiddag 19 september de Dorpsstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf het kruispunt Abtsdreef/Picoloplein tot en met het kruispunt met de Grote Molenweg. Ook de zijstraten zijn afgesloten en lopen dood op de Dorpsstraat. Te voet of met de fiets kan u de Dorpsstraat wel passeren.

Om Laageind of Hoogeind te bereiken, moet u via Oud Broek de op- en afrit Berendrecht nemen via de A12.

Picoloplein kan u dat weekend enkel bereiken via de Conservenweg en dit in twee richtingen. Zo blijft de winkelzone bereikbaar vanaf de A12.

Ook de bewoners kunnen de Dorpsstraat niet oprijden dat weekend. Parkeer uw wagen tijdig buiten de werfzone, zodat u niet ingesloten geraakt.

N111 Stabroek routekaart asfaltering Dorpsstraat

Openbaar vervoer: De Lijn

Het asfalteringsweekend heeft een grote impact op de dienstverlening van De Lijn. Van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september is er geen verbinding tussen Stabroek en Hoevenen en ook geen rechtstreekse verbinding tussen Stabroek en Zandvliet.

De buslijnen 770, 772, 776 en 780 worden omgeleid:

  • Lijn 770 rijdt vanaf P&R Luchtbal rechtsreeks via de A12 naar Berendrecht en omgekeerd. Ekeren, Hoevenen en Stabroek worden niet bediend. Reizigers met bestemming Ekeren of Hoevenen kunnen overstappen aan P&R Luchtbal op lijn 720.
  • Lijn 780 wordt ingekort tot Hoevenen Markt. Tussen Hoevenen en Zandvliet wordt niet gereden. 
  • Lijn 776 heeft tijdelijk halte ‘Parklaan’ Stabroek als vertrek- en eindhalte.

Meer info over de dienstregeling en omleidingen tijdens de werken vindt u hier.

Laageind

De werken op Laageind zijn afgelopen
Het aanbrengen van de asfaltlaag en de wegmarkeringen in Laageind zijn in het weekend van 16 april volledig afgerond. Het eenrichtingsverkeer op Picoloplein werd opnieuw ingevoerd. De definitieve verkeerslichten aan Abtsdreef zijn vanaf nu ook in werking en u kan weer aan elke zijde van de rijweg fietsen op de nieuwe fietspaden.

Het resultaat ziet u op de foto's hieronder.