Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van Dorpsstraat/Laageind

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N111

Eénrichting voor autoverkeer 

Van 15 juni 2020 tot het einde van de werken geldt in Laageind en Dorpsstraat éénrichtingsverkeer. Met de wagen kan u Stabroek dan nog enkel doorrijden vanaf de haven richting Putte. Komende van Putte kan u de Grote Molenweg nog bereiken. Autoverkeer naar de haven, de A12 of het centrum van Stabroek volgt een omleiding via Oud Broek (zie onderstaande omleidingskaart). Met de fiets of te voet kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. Zowel op de rijweg als het fietspad geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dit betekent dat ook speed pedelecs deze maximumsnelheid moeten respecteren!

N111 Stabroek_omleiding Oud Broek vanaf 26 juni

Verkeer in Laageind en Dorpsstraat

Laageind en Dorpsstraat blijven bereikbaar voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Afhankelijk van de locatie van de werken (noordelijke of zuidelijke weghelft) in Laageind en de Dorpsstraat, wandelt of rijdt u op een ander deel van de weg.

N111 Stabroek: werffase 3

Laageind

De rijweg en de voet- en fietspaden aan de zuidkant van Laageind zijn klaar voor gebruik. Vanaf dinsdag 5 januari rijdt verkeer op deze infrastructuur.

  • Fietsers rijden in beide richtingen op het nieuwe fietspad. 
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt in één richting (vanaf de haven richting Putte) op de nieuwe rijweg.

De werken gaan verder aan de noordzijde van Laageind, waar we de voet- en fietspaden en groen- en parkeervakken aanleggen. 

Dorpsstraat

Op dinsdag 5 januari starten we in de Dorpsstraat met rioleringswerken aan de zuidzijde. We breken eerst de rijweg, samen met de stoep en het fietspad aan deze zijde van de straat, daarna begint de rioleringsaanleg.

Alle verkeer krijgt een plaats op een tijdelijke asfaltweg aan de noordzijde van de Dorpsstraat.

  • Voetgangers en fietsers krijgen een veilige doorgang over een vrijliggende strook.
  • Ter hoogte van Picoloplein kunnen voetgangers en fietsers de N111 oversteken via de nieuwe oversteekplaats.
  • Gemotoriseerd verkeer kan de werken voorbijrijden in één richting (vanaf de snelweg richting Putte).

De zijstraten aan de zuidzijde van de Dorpsstraat zijn afgesloten ter hoogte van de werfzone. Het gaat om de Brouwersstraat, de Kleine Molenweg, Smoutakker, de Geelvinckstraat, de Sint Catharinastraat en de Sigarenstraat.

  • Via de Grote Molenweg blijven de afgesloten zijstraten bereikbaar. Lokaal verkeer kan tot aan de werfzone rijden.
  • Te voet en met de fiets (aan de hand) zijn de zijstraten meestal wel toegankelijk.

Later dit voorjaar moet ook ter hoogte van de Grote Molenweg gewerkt worden. Vanaf dan gaat de Kleine Molenweg weer open. Beide kruispunten zijn nooit tegelijk afgesloten.

N111 bereikbaarheid zijstraten Dorpsstraat

Lokale bereikbaarheid

Aandacht voor fietsers en voetgangers

Als fietser of voetganger kan u de werken steeds in beide richtingen passeren. De nodige oversteekplaatsen en afscherming maken dit bovendien veilig. Wanneer de bestaande verhardingen opgebroken zijn, garandeert een tijdelijk fiets- en voetpad een comfortabel alternatief tot de nieuwe infrastructuur klaar is.

Parkeren, laden en lossen 

Parkeren aan de noordzijde van zowel Laageind als Dorpsstraat kan sinds 20 april 2020 niet meer. Aan die kant van de weg kan u wel gebruik maken van de gratis parking op het terrein ‘Hoeve Brouwers’. Voor het laden en lossen voorziet de aannemer waar mogelijk ruimte in de werfzone en maakt hij specifieke afspraken met winkels en bedrijven.

Bushaltes in de werfzone

De Lijn past haar dienstregeling tijdens de werken aan. In de werfzone worden enkel de haltes ‘Stabroek Dorp’ en ‘Van De Poel’ bediend. De bussen komende van Putte volgen mee de omleiding via Oud Broek. Leerlingen van PITO stappen af aan de halte ‘Van De Poel’ in de Abtsdreef. De bussen vanuit Ekeren/Kapellen zullen de halte ‘Stabroek Dorp’ in de Kleine Molenweg bedienen. Meer info vindt u op www.delijn.be/omleidingen of via de berichtgeving aan de bushaltes.