Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Hundelgemsesteenweg (N444) - Beerlegemsebaan (N415) in Merelbeke, Gavere, Oosterzele, Zwalm

Heraanleg Hundelgemsesteenweg (N444) - Beerlegemsebaan (N415) in Merelbeke, Gavere, Oosterzele, Zwalm

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Weg

N415
N444

Wat en waarom?

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de volledige heraanleg van de Hundelgemsesteenweg (N444) en de Beerlegemsebaan (N415) in Merelbeke, Gavere, Oosterzele en Zwalm. Het gaat over een afstand van bijna 12 kilometer tussen Motsenstraat in Merelbeke en de Noordlaan in Zwalm. We transformeren de oude, onveilige steenweg tot een veiligere, comfortabele en leefbare weg. Dat doen we door overal veilige fietspaden, een nieuw wegdek in asfalt en een goede waterhuishouding te voorzien.

N444-N415

Timing en impact?

Omdat het over een heel lang traject gaat zullen we niet alles ineens aanpakken maar de werken verdelen in grosso modo 4 zones.

De eerste zone die aan bod komt is de zone tussen de Motsenstraat en de Veldstraat. Deze zone nemen we eerst omdat ze aansluit op het eerder vernieuwde stuk in het centrum van Merelbeke. Bovendien kan er relatief snel gestart worden omdat er geen onteigeningen nodig zijn. 

In een latere fase pakken we de volgende drie zones aan. Hiervoor zullen wellicht onteigeningen nodig zijn. 

De bestaande toestand wordt nu volledig opgemeten zodat de plannen van de ganse projectzone (4 zones) kunnen gefinaliseerd worden. Eind 2023 kan dan ook de projectnota van zone 1 tussen de Motsenstraat en de Veldstraat worden opgesteld. In 2024 kan de omgevingsvergunning worden ingediend. Pas daarna kan een aannemer worden aangesteld voor deze zone. De werken van deze zone zijn ten vroegste gepland in 2025.