Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Graaf Van Landaststraat (N441)

Heraanleg Graaf Van Landaststraat (N441)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N441

De Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde krijgt een grondige facelift. De weg wordt tussen de rotonde met de N60 en de Fietelstraat uitgerust met veilige verhoogde fietspaden en een nieuw comfortabel wegdek in asfalt. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.

Wat en waarom?

De Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde krijgt in 2022 een grondige facelift. De weg wordt tussen de rotonde met de N60 en de Fietelstraat uitgerust met veilige verhoogde fietspaden en een nieuw comfortabel wegdek in asfalt. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.  

We streven naar een veiligere omgeving voor alle weggebruikers. Dat doen we door de weg duidelijk en overzichtelijk in te richten met:

  • aparte aanliggende en verhoogde fietspaden, 
  • een weginrichting die de maximaal toegelaten snelheid van 50 km/u ondersteunt,
  • een nieuw comfortabel wegdek in asfalt.

Veilige fietspaden en nieuw wegdek

De weg krijgt één rijstrook in elke richting met daarnaast verhoogde fietspaden van 1m75 breed. Om hiervoor voldoende ruimte te creëren nemen we (een deel van) de berm in. Parkeren in de berm, zal dus niet langer mogelijk zijn. 

dwarsprofiel
ontwerpplan

Timing en impact?

Voor de wegenwerken kunnen opstarten, moeten de nutmaatschappijen (gas, elektriciteit, ...) hun werken nog uitvoeren. Deze werken zijn gepland in het najaar 2021. In een volgende stap kunnen we met de heraanleg starten.  De concrete timing wordt ten gepaste tijde gecommuniceerd.