Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Graaf Van Landaststraat (N441)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N441

De Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde krijgt een grondige facelift. De weg wordt tussen de rotonde met de Westerring (N60) en de Fietelstraat uitgerust met veilige verhoogde fietspaden en een nieuw comfortabel wegdek in asfalt. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.

Wat en waarom?

Waarom zijn de werken nodig? 

  • De Graaf van Landaststraat (N441) voldoet vandaag niet aan de normen van een veilige en moderne weg. De weg is onveilig en er is weinig ruimte voor voetgangers en fietsers
  • In de Fietelstraat liggen betonplaten die zorgen voor geluid- en trillingshinder.
  • De weg is nog niet uitgerust met een gescheiden rioleringsstelsel voor regen- en afvalwater.
N441 Graaf van Landastraat

Wat gaan we doen? 

We streven ernaar om de verkeersveiligheid en het comfort van alle weggebruikers te verbeteren.

Aparte en verhoogde fietspaden

Daarnaast leggen we verhoogde fietspaden aan met een breedte van 1,75 meter. Om hiervoor voldoende ruimte te creëren nemen we (een deel van) de berm in. Parkeren in de berm, zal dus niet langer mogelijk zijn.

Aanplanting nieuwe bomen

Het project bestaat uit meer dan de heraanleg van de Graaf van Landaststraat (N441) en de Fietelstraat. We hebben ook aandacht voor de omgeving. Daarom planten we 8 zomereiken rond of vlakbij de rotonde.

Lees meer over het ontwerp.

Een nieuw wegdek in asfalt 

De Graaf van Landaststraat (N441) krijgt een nieuw en comfortabel wegdek in asfalt. Na de werken blijft de maximumsnelheid in de Graaf van Landaststraat 50 kilometer per uur. De snelheid wordt wel beter afgedwongen door de nieuwe weg dan voorheen.

Aanleg gescheiden riolering

Met de herinrichting van de gewestweg vernieuwen we ook de riolering. In de toekomst wordt afval- en regenwater gescheiden afgevoerd in de Graaf van Landaststraat, wat beter is voor de waterhuishouding en wat ook positiever is voor het milieu. 

Bekijk in de video hieronder waarom een gescheiden riolering nodig is.

Vernieuwing Fietelstraat

We vernieuwen de Fietelstraat tot aan het kruispunt met de Molenstraat. De weg is verouderd en in slechte staat. Het kruispunt met de Molenstraat vernieuwen we niet.

Timing en impact?

Timing

Tussen oktober 2021 en december 2021 voeren de nutsmaatschappijen de voorbereidende nutswerken uit. Daarbij werden de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie vernieuwd en verouderde verlichtingspalen verwijderd. De aanleg van de vernieuwde Graaf van Landaststraat (N441) loopt van januari 2022 tot mei 2022. We voorzien deze werken in mei 2022 af te ronden.

Impact

Tijdens de werken wordt de Graaf van Landaststraat (N441) afgesloten voor doorgaand verkeer. Handelszaken en woningen blijven bereikbaar tijdens de werken die steeds opschuiven per zone van 50 meter. Zowel auto’s als fietsers volgen een omleiding. 

Lees meer over de timing en impact van deze werken.