Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomstbeeld

Toekomstbeeld

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N441

We vernieuwen de Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde vanaf de rotonde tot aan het kruispunt met de Fietelstraat. Daarnaast vernieuwen we ook de Fietelstraat tussen de Graaf van Landaststraat (N441) en de Molenstraat. Daarbij maken we werk van veiligere fietspaden, meer groen, een nieuwe riolering en een nieuw wegdek in asfalt.

Veilige fietspaden en nieuw wegdek

De gewestweg krijgt een rijstrook in elke richting met een nieuw en comfortabel wegdek in asfalt met daarnaast vrijliggende fietspaden. Na de werken rijd je maximum 50 kilometer per uur in de Graaf van Landaststraat (N441).

dwarsprofiel
ontwerpplan

Nieuwe bomen aan het rondpunt

Aan de rotonde die zorgt voor de aansluiting van de Graaf van Landaststraat (N441) met de Westerring (N60) planten we 8 nieuwe zomereiken. Omdat er in de Graaf Van Landaststraat te weinig ondergrondse wortelruimte is worden de bomen rond de rotonde aangeplant. Daardoor krijgen de nieuwe bomen alle kansen om tot volwaardige bomen uit te groeien.

Detailplan Graaf van Landaststraat

Tijdens de werken aan de Graaf van Landaststraat (N441) leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dat is goed voor het milieu want zo scheiden we huishoudelijk afvalwater, afkomstig van bijvoorbeeld wasmachines of douches, van regenwater. Het afvalwater wordt gezuiverd. Het regenwater wordt afgevoerd naar waterlopen in de omgeving. Woningen en bedrijven die in de werfzone liggen moeten op de nieuwe riolering aangesloten worden.

Bekijk hieronder via de video en de afbeelding hoe we een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen.

Bekijk hieronder in 12 stappen hoe we een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Klik eerst op de pijlen links en rechts om door de 12 stappen te bladeren. Klik dan op de gewenste stap om deze stap te lezen en te vergroten. Bekijk je graag alle stappen in één overzicht? Klik dan hier .