Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg fietspad Sint-Pieterskaai en Fort Lapin

Heraanleg fietspad Sint-Pieterskaai en Fort Lapin

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

R30

Wat en waarom?

Heraanleg fietspaden

Vanaf maandag 10 oktober legt het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe fietspaden aan langs de Sint-Pieterskaai (R30) en Fort Lapin (R30) in de richting van Dampoort in Brugge. Vanaf de middenbermgeleider op Fort Lapin (R30) tot aan het kruispunt met de Koolkerkse Steenweg (N374) wordt eveneens zo’n 160 meter asfalt onthard. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken zo’n veertig werkdagen duren.

 

Op het gedeelte van het vrijliggend fietspad tussen de Warandebrug en het kruispunt met de Koolkerkse steenweg moet de toplaag nog worden aangebracht en tussen de Boudewijnbrug en de Warandebrug moet de toplaag van de afslagstrook nog vernieuwd worden. Volgens de huidige planning en onder voorbehoud van goede weersomstandigheden zullen deze werken ten vroegste begin maart worden uitgevoerd.

Timing en impact?

40 werkdagen

10 oktober 2022 - Eind maart 2023

  • Heraanleg fietspad Sint-Pieterskaai (R30) in de richting van Dampoort  
    • 10 werkdagen
  • Heraanleg van het fietspad op Fort Lapin (R30) in de richting van Dampoort  + ontharding
    • 30 werkdagen

 Alle data zijn onder voorbehoud van goede weersomstandigheden

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken langs de Hoefijzerlaan worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.