Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Diestsesteenweg tussen Albertvest en Deelberg

Heraanleg Diestsesteenweg tussen Albertvest en Deelberg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N29

Wat en waarom?

Onderzoek naar veilige inrichting en nieuwe riolering

Wegen en Verkeer onderzoekt de heraanleg van de Diestsesteenweg (N29) in Tienen, tussen de Albertvest (N3) en het kruispunt met Deelberg zo’n kilometer verderop. Een ontwerp is er op dit moment nog niet. Alleen de doelstellingen van het project liggen vast:

  • Veilige weginrichting: de inrichting van dit stuk van de Diestsesteenweg is niet aangepast aan de normen en het verkeer van vandaag. Vooral de veiligheid voor fietsers en voetgangers laat te wensen over. Wegen en Verkeer onderzoekt hoe de weg zo veilig en efficiënt mogelijk kan worden ingericht.
  • Aanleg van een gescheiden riolering: de riolering in dit stuk van de Diestsesteenweg is in slechte staat. Met de heraanleg komt er een gescheiden riolering, waarbij regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Dat is beter voor het milieu en het verlaagt de kans op wateroverlast.

Zo ziet de Diestsesteenweg er vandaag uit. Wegen en Verkeer onderzoekt hoe de weg veiliger kan worden ingericht voor fietsers en voetgangers. © Google

Waar staan we nu?

Nog geen concrete timing

Eind 2022 startte een studiebureau starten met voorbereidend onderzoek voor de herinrichting. Er is momenteel nog geen budget voorzien voor de uitvoering van dit project. Een timing voor de werken is er dus nog niet.

Zodra we meer weten over het ontwerp of de timing van dit project, leest u dat op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier