Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondige facelift Weldenstraat (N46)

Grondige facelift Weldenstraat (N46)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N46

De N46 of Weldenstraat is een drukke verbindingsweg tussen Oudenaarde en Zwalm. Het Agentschap wil deze weg veiliger maken voor alle weggebruikers. Er komen veilige, comfortabele fietspaden aan beide zijden van de weg en veilige oversteekplaatsen . Het wegdek wordt volledig vernieuwd in asfalt en voor het openbaar vervoer komen er verhoogde bushaltes. Ook komt er een volledig gescheiden rioleringsstelsel. 

 

Wat en waarom?

Wat houden de werken in? 

Om de Weldenstraat veiliger te kunnen maken, leggen we de volledige straat opnieuw aan. Dit vanaf de kruising met de Monseigneur Lambrechtstraat in Oudenaarde tot de rotonde met de Latemdreef in Zwalm.

Aquafin, FARYS, de lokale overheden en AWV maken van deze werken gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.

Ook komt er een trajectcontrole voor 70km/u van de Monseigneur Lambrechtstraat tot de Ronsen Heerweg. 

Meer details over de werken kan u hier terugvinden.

Werfzone N46 Weldenstraat

Timing en impact?

Timing 

De plannen voor de nieuwe weg zijn klaar. Doordat deze meer ruimte inneemt dan vandaag, moeten gronden verworven worden van percelen die langs de weg gelegen zijn. Het agentschap is al begonnen met het verwerven van deze gronden en afhankelijk van hoe vlot dit verloopt kunnen de werken van start gaan in 2024.

Anker

Communicatie 

Op woensdag 14 oktober 2020 organiseerden we in samenwerking met alle betrokken actoren een infomarkt. Hierop stellen we graag de bovenstaande plannen voor.  Omwille van corona is deze infomarkt enkel toegankelijk voor buurtbewoners van de werfzone. Alle meegedeelde informatie wordt uiteraard hier ook nadien ter beschikking gesteld. 

Graag op de hoogte blijven over dit project? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.